Logisticon feliciteert WS Aa en Maas

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Logisticon feliciteert WS Aa en Maas

Met de ingebruikname van de installaties op 5 maart 2015 voor wamtekrachtkoppeling en deelstroombehandeling op de RWZI Land van Cuijk wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van het energieverbruik op de RWZI, verhoging van het rendement van de opwerking van de gecombineerde gasstroom en met het terugwinnen van fosfaten wordt invulling gegeven aan het Ketenakkoord Fosfaatkringloop. Het project kwam tot stand door samenwerking tussen Attero en het Waterschap.
Attero heeft een installatie die stortgas omzet via een WKK. Het percolaatwater wordt gedeeltelijk gezuiverd en daarna aan de RWZI aangeboden. Het rejectiewater van de RWZI wordt nu geleid naar de fosfaatwinning en komt daarna samen met het percolaatwater in de de-ammonificatie.
Met de nieuwbouw van deze deelstroombehandelingsinstallatie voor fosfaatterugwinning en stikstofverwijdering wordt met een gecombineerde verwerking van gas en afvalwater een verhoging van de duurzaamheid en een besparing van de exploitatielasten gerealiseerd.

Logisticon Water Treatment heeft in samenwerking met NuReSys en Grontmij deze deelstroombehandeling ontworpen en gebouwd. De zuivering bestaat in hoofdlijnen uit een stripper voor pH correctie, een struvietreactor voor terugwinning van fosfaat volgens het NuReSys®-concept, deammonificatie met een Demon®-installatie volgens het ontwerp van Grontmij en een lamellenseparator.

Geschreven door

Logisticon Water Treatment BV

Logisticon Waterbehandeling voor een complete zuiveringsoplossing Logisticon Waterbehandeling ontwerpt en bouwt in eigen fabriek complete waterzuivering installaties. Ook verhuur van zuiveringen behoort tot de mogelijkheden. Deze installaties zijn bijvoorbeeld voor... Lees meer