Logdos – Nieuw duo Palletafvulsysteem voor cans (5-30L)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Logdos – Nieuw duo Palletafvulsysteem voor cans (5-30L)

Duo uitvoering gravimetrisch afvulsysteem levert een grote rendementsverbetering

Logdos heeft een nieuwe innovatieve versie van de succesvolle gravimetrische coordinaten palletafvulmachine ontwikkeld. De bestaande K-DOS die d.m.v. een X,Y en Z-as coördinatensysteem via een teach-in programma of camerasysteem volautomatisch een laag cans op de pallet afvult, heeft een verlengde X-as gekregen. Door deze verlenging kan de afvullans automatisch boven twee naast elkaar opgestelde pallets met cans bewegen en deze zonder tussenkomst van een operator afvullen.
De operator kan vervolgens de cans van de als eerste afgevulde pallet, tijdens de vulcyclus van de tweede pallet voorzien van doppen en een volgende laag cans aanbrengen. Na het afronden van de vulcyclus van de bovenste can laag op de tweede pallet, zal de K-Dos vervolgens wederom automatisch de nieuwe laag op de eerste pallet afvullen, etc.
Ook de palletwisseling kan eenvoudig tijdens het afvulproces plaatsvinden.
Door deze innovatieve opbouw van de afvulmachine kan het gehele afvulsysteem veel compacter worden gebouwd en een pallettransportsysteem achterwege blijven. Afhankelijk van het aantal cans per laag kan een rendementsverbetering tot 40% worden bereikt.

Geschreven door

12Pack BV

12Pack BV is een ingenieursburo en technische handelsonderneming gespecialiseerd in verpakkingsmachines, afvulmachines (volumetrisch en op gewicht), doppensluitsystemen, inductiesealsystemen en etiketteersystemen. Lees meer