Levensmiddelen wasbaan met maar liefst 200 bar werkdruk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Levensmiddelen wasbaan met maar liefst 200 bar werkdruk

Sinds kort beschikt Cleaning Twente over een nieuwe voor levensmiddelen uitgeruste tankreiniging, geleverd door Gröninger Cleaning Systems. De nieuwe wasbaan heeft een primeur; het is namelijk de eerste levensmiddelenbaan ter wereld met een werkdruk van 200 bar.

Deze specifieke wens van eigenaar Evert Sanderman komt niet uit de lucht vallen. Er worden bij Cleaning Twente veel tankwagens met chocolade en cacaomassa gereinigd. Met de hogere druk kunnen deze hardnekkige producten nog sneller verwijderd worden dan met de voormalige 100 bar installatie. In combinatie met stoom en de juiste selectie van reinigingsmiddelen kunnen de reinigingen volgens de strengste eisen uitgevoerd worden. Op klantverzoek kan er na de reiniging nog een desinfectiestap uitgevoegd worden. Deze levensmiddelenbaan is dan ook EFTCO Food en Cargill gecertificeerd. De hogedruk installatie is voorgefabriceerd in een aangepaste 20ft container. Hierdoor kon de inbedrijfnametijd op locatie beperkt worden. Dit was belangrijk om de tijd dat er niet gereinigd kan worden zo minimaal mogelijk te houden.

Geschreven door

Gröninger Cleaning Systems BV

Gröninger Cleaning Systems is een innovatieve, wereldwijd opererende ontwerper en fabrikant van (hogedruk en lagedruk) reinigingssystemen. Het bedrijf levert complete systemen, van eenvoudige units tot turn-key oplossingen. De bedrijfsactiviteiten omvatten... Lees meer