Landy pompen nog energiezuiniger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De hoogrendementpomp met typenaam BTP is nu al leverbaar met een IE4 motor. IE4 staat voor de hoogste classificatie (premium) van elektromotoren met betrekking tot het rendement. Door toepassing van dit nieuwste type motor wordt de meest energiezuinige pomp aangeboden.

Pomptype BTP is uitgevoerd met een gesloten schroefcentrifugaal waaier, welke ook bekend staat als “Turbotex”, en voorzien van een vaste slijtring. Door de indirecte stroming langs de slijtring is de slijtage bij deze pomp minimaal. De slijtring is voorzien van spoelgroeven waardoor vuil niet de kans krijgt zich vast te zetten.

Dit hydraulisch ontwerp heeft zich al jaren bewezen in onder andere Zuid-Afrika in de sloppenwijken. De rioolstelsels in de sloppenwijken staan bekend om de extreme vervuiling en de pompen draaien daar naar volle tevredenheid.

Geschreven door

Landustrie Sneek BV

Een passende pomp voor iedere toepassing Op het gebied van watertechnologie biedt Landustrie een groot scala aan mogelijkheden. De uitgebreide range aan Landy producten voorziet wereldwijd in diverse toepassingen,  zoals op afvalwaterzuiveringsinstallaties, in (riool)gemalen, pompinstallaties en... Lees meer