Laatste editie gedrukte Wilo-prijslijst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Laatste editie gedrukte Wilo-prijslijst

Met de verzending van de laatste editie van de gedrukte Wilo-prijslijst krijgen alle ontvangers tevens een certificaat voor 1 vierkante meter tropisch regenwoud. Met dit symbolische stukje groen, neemt Wilo afscheid van de gedrukte variant van de catalogus en benadrukt het bedrijf haar groene karakter. De digitale versie van de catalogus kan worden bekeken of gedownload via de website Wilo-catalogus heeft in gedrukte uitvoering jarenlang de bureaus van de Nederlandse installatiebranche gesierd. In het digitale tijdperk en als digitale pionier neemt het bedrijf nu afscheid van deze papieren versie. Daarmee bespaart Wilo papier en het milieu en wordt actief bijgedragen aan een groenere toekomst. Die groenere toekomst krijgt een extra impuls met de adoptie van in totaal 1200 vierkante meter tropisch regenwoud in Costa Rica. De ontvangers van de catalogus/prijslijst kregen hier elk een eigen aandeel in. Dit werd in de vorm van een certificaat op naam vastgelegd.

De ruim 400 pagina’s tellende Wilo catalogus/prijslijst omvat alle producten van het bedrijf inclusief technische gegevens, zoals pompgrafieken, inzetspecificaties, inbouwlengtes, aansluitspanningen en -schema’s. De catalogus is overzichtelijk ingedeeld en omvat de verschillende oplossingen voor verwarming, klimaat en koeling, watervoorziening, vuil- en afvalwater. Daarnaast omvat de catalogus ook informatie over het Wilo service-systeem en over de ondersteuning die het bedrijf biedt in de ontwerpfase, aanbesteding, realisatie en beheerfase. Uitwisseling van pompen wordt verder vereenvoudigd door middel van de Wilo uitwisseltabel; een handig en overzichtelijk hulpmiddel op het moment dat een pomp moet worden vervangen.

WILO SE is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen en pompsystemen voor de gebouwentechniek, het totale watermanagement en de industrie. De onderneming, die in het afgelopen jaar een omzet van 1,45 miljard euro bereikte, engageert zich met de blik op de toekomst gericht sterk in onderzoek en ontwikkeling. De in Dortmund, Duitsland, gevestigde onderneming ontwikkelt zich in toenemende mate van componenten- tot systeemleverancier. Wilo is internationaal een synoniem voor hightech in het pompensegment. Achter de onderneming staan meer dan 7.800 medewerksters en medewerkers in meer dan 60 dochtermaatschappijen over de hele wereld.

Geschreven door

Viega Nederland

De Viega Groep behoort met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000... Lees meer