KSB raffinaderijpompen ontlasten verkeer en milieu in Oman

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: KSB raffinaderijpompen ontlasten verkeer en milieu in Oman

KSB heeft 39 pompen geleverd aan het sultanaat Oman. De aggregaten, die overeenkomstig de API-610 norm zijn geproduceerd, werken in een zogenoemde tweewegs-pijpleiding. Deze werd eind oktober 2017 in bedrijf gesteld en kan voor verschillende chemische producten worden toegepast.

De pijpleiding is de eerste in zijn soort die in Oman werd gebouwd. De 280 km lange leiding verbindt de aan de Golf van Oman gelegen raffinaderijen Mina Al Fahal en Sakar met een tussenstation / opslagcentrum (in Jifnain) en ook met een nieuwe tankopslag bij de internationale luchthaven Muscate.

De pompen worden ingezet voor het voeden en terugvoeren van gasolie alsook voor het aftappen van de leiding en opslagtank. De procespompen zijn de API-typen OH2, VS1 en VS4. Ze hebben gietstalen huizen en assen van gelegeerd smeedstaal. Als aandrijvingen worden voornamelijk twee- en vierpolige draaistroommotoren met een vermogen van 55 kW toegepast.

Met het nieuwe pijpleidingnet wordt bespaard op het transport per schip en per vrachtauto van raffinaderijproducten. Dit vermindert de verkeersbelasting in en om Muscate en komt het milieu ten goede.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

Geschreven door

KSB Nederland BV

Lees meer