KNF introduceert nieuwe membraanvloeistofpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: KNF introduceert nieuwe membraanvloeistofpomp

Deze zijn geschikt voor het verpompen van vloeistoffen en/of een combinatie van gassen en vloeistoffen. De pompen zijn modulair opgebouwd en daardoor eenvoudig aan te passen aan de wensen van de klant. Afhankelijk van het type levert de pomp een max. flow van 230 ml/min. en kan deze een max. druk van 3 bar opbouwen.

Ze zijn onderhoudsvrij en in de uitvoering met borstelloze gelijkstroommotor is de verwachte levensduur > 20.000 uur. Deze motor leent zich ook goed om aan te sturen op toerental zodat daarmee de flow geregeld kan worden. De pompen mogen droog lopen en zijn zelf aanzuigend. De FF12 levert een max. capaciteit van ca. 140 ml/min. en kan continue werken bij een druk van 1 bar. De FF20 met hetzelfde ontwerp, levert een capaciteit van max. 230 ml/min. en kan werken bij een druk van 3 bar. De aanzuighoogte van de pompen is respectievelijk 2 tot 3,5 m als de pomp droogloopt.
Een speciale bevestigingsplaat met een “click-on” systeem zorgt voor eenvoudige installatie en het ook weer demonteren van het systeem. Doordat er geen schroeven nodig zijn, verkort dit de tijd van de- en monteren. Diverse aansluitingen en diverse motoren maken het mogelijk de pomp naar ieders wens aan te passen.

Kenmerken en voordelen:
-Modulair platform waardoor klant specifieke aanpassingen mogelijk zijn
-Capaciteit is eenvoudig te regelen middels toerental van de motor
-Bevestigingsplaat met kliksysteem om pomp eenvoudig te de- en monteren
-Absoluut lekdicht door gelaste pompkop delen
-Zelfaanzuigend en mag drooglopen
-100% zuiver transport
-Chemisch bestendige medium contactmaterialen
-Verwachte levensduur van meer dan 20.000 uur zonder onderhoud.

Geschreven door

Logo van:KNF introduceert nieuwe membraanvloeistofpomp

KNF Verder BV

KNF membraan gas- en vloeistofpompen en doseerpompen voor inbouw in apparaat of machine. • Chemische industrie • Meet- en analysetechniek, laboratoria • Levensmiddelentechnologie • Reprotechnologie • Zuiveringsindustrie • Medische technologie,... Lees meer