Internationale bedrijvenalliantie pakt plastic afval aan

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Internationale bedrijvenalliantie pakt plastic afval aan

Een alliantie van 29 internationale bedrijven in de waardeketen van kunststof hebben de handen ineengeslagen om het plastic afval in het milieu, vooral in de oceanen, te elimineren. Ze hebben daartoe non-profitorganisatie Alliance to End Plastic Waste (AEPW) opgericht.

De 29 leden hebben al 1 miljard dollar toegezegd en willen de komende 5 jaar 1,5 miljard investeren in oplossingen die een einde moeten maken aan plastic afval in het milieu. De oplossingen zijn gericht op het minimaliseren van afval en op het mogelijk maken van een circulaire economie.

Bij de lancering kondigde de AEWP de projecten aan op het gebied van onder meer de integratie van afvalbeheersystemen, het standaardiseren en beschikbaar maken van data en de samenwerking met intergouvernementele organisaties.

De oprichtende leden zijn: BASF, Berry Global, Braskem, Chevron Phillips Chemical Co. LLC, Clariant, Covestro, Dow, DSM, ExxonMobil, Formosa Plastics Corp. USA, Henkel, LyondellBasell, Mitsubishi Chemical Holdings, Mitsui Chemicals, Nova Chemicals, OxyChem, Procter & Gamble, Reliance Industries, Saudi Basic Industries Corp., Sasol, Suez, Shell, SCG Chemicals, Sumitomo Chemical, Total en Veolia.

Artikel op VNCI.nlicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark