Infographic: Trends in de foodindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Infographic: Trends in de foodindustrie

ROVC onderzocht de markt-, organisatie-, HR- en opleidingstrends, o.a. in de foodindustrie. In totaal deden 1231 personen uit de techniek mee aan het onderzoek. Zij beantwoordden online tal van vragen op het gebied van omzet, ontwikkeling, arbeidsmarkt, HR-beleid en opleiding. De infographic hiernaast is toegespitst op de belangrijkste trends in de foodindustrie. De meest opvallende resultaten:

– De voedingsmiddelenindustrie is positief gestemd over het jaar 2016. 58% verwacht een omzetstijging. Om economische groei te realiseren, geeft 39% van de respondenten aan verbetermethodes te implementeren.

– 53% verwacht dat het tekort aan goed opgeleide technici de komende vijf jaar aanhoudt. Een slechte aansluiting van het regulier onderwijs op het bedrijfsleven wordt aangewezen als de belangrijkste oorzaak van het tekort (26%). Daarnaast speelt vergrijzing een belangrijke rol (25%).

– 59% ziet het borgen van technische kennis en kunde als grootse personele uitdaging. Binnen de voedingsindustrie is daarnaast grote behoefte aan technici die allround inzetbaar zijn.

– Het hebben van werkervaring is geen harde eis als het gaat om het aantrekken van uitvoerende technici op MBO-niveau. Betrokkenheid wordt (39%) genoemd als zwaarstwegende eigenschap. Motivatie volgt op de voet met 29%. Een diploma op zak staat met slechts 17% op een derde plek.

Vraag volledige onderzoeksrapport aan
Nieuwsgierig naar alle resultaten? De belangrijkste hebben we voor u samengevat in het onderzoeksrapport ROVC TechBarometer. Vraag dit rapport aan via onderstaande link!

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

ROVC Opleidingen, Advies en Implementatie

ROVC is marktleider op het gebied van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 13.000 mensen een praktijkgerichte opleiding bij ROVC met als doel efficiënter, daadkrachtiger en... Lees meer