Industriële tanknooddouches met verwarmd water (FSP-Tech)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
30 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Industriële tanknooddouches met verwarmd water (FSP-Tech)

Tanknooddouches hebben zich al bewezen in de gehele chemische industrie. Deze worden ingezet waar een potentieel gevaar bestaat door bv zuren en logen, brandbare vloeistoffen of andere chemicaliën of daar waar geen waterleiding beschikbaar is.
Om onderkoeling te voorkomen wordt een tankdouche voorzien van een dompelverwarming, deze zorgt tevens dat het water niet kan bevriezen.

De kans op besmetting van het water wordt aangepakt door een toevoegmiddel in het water. Hierdoor blijft het water tot 6 maanden vrij van besmetting (bv Legionella)
De basisconstructie bestaat uit een rondom gelast massief frame van rechthoekige buis met ingehangen rvs-tank inclusief een afdichtend deksel. De tank is aan alle zijden geïsoleerd en bekleed met plaatstaal. Het frame is vervaardigd van rvs. De tank is altijd uitgevoerd in rvs om een optimale waterkwaliteit te kunnen waarborgen. Een tankdouche van FSP-Tech is de meest veilige en betrouwbare oplossing die in de markt beschikbaar is.

Veiligheid
– De opslagtank levert water, uitval is nagenoeg uitgesloten. Ook bij het wegvallen van de waterdruk of bij het stilvallen van een waterpomp blijft een tankkdouche zijn werk doen.
– Het robuuste frame van de tankdouche is bestand tegen stoten en vormt een barrière waardoor de ruimte onder de douche vrij blijft.
– Het formaat van een tankdouche alleen al verhoogd de veiligheid. In een onoverzichtelijke omgeving valt een tankdouche op.
– De acceptatie van een veiligheidsdouche wordt bij een tankdouche verhoogd door het verwarmde water en de hoogwaardige constructie
– Medewerkers zullen de aanbevolen douchetijd van bv 15 minuten respecteren omdat men gebruik maakt van verwarmd water

Tanknooddouches kunnen ook gebruikt worden in een Ex omgeving.
Alle FSP-Tech tanknooddouches voldoen aan alle geldende regels en normen. Een tankdouche geeft bijvoorbeeld 80 liter per minuut.

Voor iedere situatie is een geschikte douche beschikbaar en daar waar maatwerk nodig is zal een passende oplossing gemaakt worden. Tankdouches zijn standaard beschikbaar met een tankopslag van 350 t/m 2.000 liter.

De productspecialist van Nedelko kan u geheel vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Geschreven door

Logo van:Industriële tanknooddouches met verwarmd water (FSP-Tech)

Nedelko BV

Nedelko Veiligheid… Zorg voor beheersing van gevaarlijke situaties Nedelko is jouw vertrouwde partner en leverancier van onder meer veiligheidsoplossingen. Met meer dan 100 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Tsjechië en... Lees meer