Om de kaasproductie te optimaliseren is een real-time meting van het gehalte vet, – vaste stof en – eiwit noodzakelijk. De ε scan van Thermo Scientific is daarvoor de oplossing!
De ε scan wordt geïnstalleerd ná de vetafscheiding en vóór de pasteurisatie. Melkmonsters worden genomen tijdens het productieproces en via de klassieke technieken worden deze parameters bepaald. De referentiegegevens worden in de ε scan ingevoerd zodat deze gekalibreerd kan worden. Validatie wordt uitgevoerd door van verschillende batches de parameters te bepalen.
De meting van de ε scan wordt niet beïnvloed door eventuele opbouw van vet aan de sensor of door in-homogeniteit van het product omdat de microgolf een scan maakt door de hele leiding. De ε scan is 3A gecertificeerd (74-3 CIP en SIP), heeft een IP69K beschermings-klasse, is getest tot 51 barg (ANSI), heeft geen bewegende delen en voldoet daardoor aan de hoge eisen voor sanitaire toepassingen.
In Nederland en België wordt de Thermo ε scan exclusief door Inventech Benelux aangeboden.