iDuctor – Vastzittende moeren eenvoudig losmaken

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
47 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: iDuctor – Vastzittende moeren eenvoudig losmaken

De iDuctor is het veelzijdige gereedschap dat met behulp van inductie heel precies een moer, fusee, lager of ander object van magnetiseerbaar metaal kan verhitten.

Inderdaad: heel precies! Want bij inductieverhitting wordt (in tegenstelling tot verhitting
met de gasbrander) vooral het buitenste constructiedeel verwarmd.

In tientallen seconden verhit u ijzer tot 300 of zelfs tot 600 graden Celcius, waarna u in een handomdraai het door warmte uitgezette onderdeel losmaakt. Kortom, de iDuctor fungeert als uw werkplaatsmaatje. Het ultieme gereedschap voor lastige opgaven.

iDuctor bruikbaar voor uiteenlopende formaten.
De verhitting door inductietechnologie kan worden toegepast op onderdelen van allerlei formaat. Vastzittende moeren, bouten, fusees, nippels, lagers etc.

Om steeds de juiste koppeling te kunnen maken tussen de iDuctor en het te verhitten object wordt bij het gereedschap een set van 9 spiralen geleverd in de metrische maten M8, M10 (15 en 25 cm), M12, M16, M20, M24, M30. Plus een flexibele wikkelspiraal van 110 cm lang. De spiralen zijn eenvoudig handmatig te verwisselen.

De iDuctor is ook instelbaar voor andere specifieke doeleinden dan het verhitten van vastzittende onderdelen. Bijvoorbeeld voor het verwarmen en losweken van laklagen op staal. Hiervoor zijn special tools leverbaar.

Toepassingsgebieden van de iDuctor
De iDuctor maakt in steeds meer werkplaatsen deel uit van het standaard assortiment gereedschap. De brandveilige en eenvoudig te bedienen iDuctor wordt zoal gebruikt in autobedrijven, in motorreparatiewerkplaatsen en in de industrie, lucht- en ruimtevaart, scheepvaart en petrochemie.

iDuctor websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:iDuctor – Vastzittende moeren eenvoudig losmaken

Frank Berg industrial supplies

Frank Berg industrial supplies is uw leverancier voor Procesapparatuur waaronder; IBC mixers, IBC kantelaars, IBC weegschalen, pneumatische roerwerken, vatmengers, Osmose systemen, RO filters, CIP systemen, tankreiniging, IBC container reinigers, Tankreiniging,... Lees meer