Hoogste levensduur met Exlar rollerscrew actuators

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hoogste levensduur met Exlar rollerscrew actuators

De FTX-serie van Exlar is voorzien van een high-capacity rollerscrew waardoor de actuator geschikt is voor toepassingen met zware belastingen en hoge inschakelduur. Het hoge dynamische draaggetal van de moer resulteert in een hoge levensduur. Hierdoor is hij ideaal als milieuvriendelijk alternatief voor hydraulische actuators. Exlar heeft de FTX-serie op de markt gebracht als nieuwste generatie en vervanger voor de FT-serie. Kenmerken FTX-serie zijn: 4 bouwgroottes, maximale kracht 178 kN, slaglengte 150 – 900 mm, maximale snelheid 1500 mm/s, beschermings-klasse: IP65, vetgesmeerd (smeernippel standaard aanwezig), modulair montagesysteem en optioneel met eindschakelaars
Modulaire montage van een servomotor of planetaire kast
Door middel van standaard adapters voor vele servomotoren en planetaire vertragingskasten is het zeer eenvoudig de aandrijving te monteren. Hierbij zijn volgende montage mogelijkheden mogelijk: in lijn via een koppeling en parallel montage via een tandriem met reductie 1:1 of 2:1 voorzien van spanrol.
Modulaire en flexibele manieren voor montage in de machine
De as van de actuator is leverbaar met een male of fe-male draadeinde. De aluminium behuizing is voorzien van een sleuf. Hierin kunnen optionele montagesystemen zeer eenvoudig gemonteerd worden: voorflens, gaffel aan achterzijde (rear clevis), oog aan achterzijde (rear eye) of draaimoment-steunen aan zijkant (trunion).

Home en eindschakelaars
Optioneel zijn eindschakelaars voorzien. In de moer is standaard een magneet gemonteerd. In het aluminium profiel van de behuizing zijn de schakelaars te monteren op iedere gewenste positie.

FTP-serie: speciale actuator voor pers toepassingen tot 35 ton
Naast de FTX-serie heeft Exlar ook de FTP-serie ontwikkeld. Door de speciale opstelling van de lagering en de robuuste ronde voorflens kan de actuator een perskracht van 355 kN leveren. Ideaal voor applicaties zoals persmatrijzen en metaalbewerkingsmachines. Voor de teruggaande trekbeweging kan tot 130 kN geleverd worden. Door de high capacity rollerscrew kan de actuator minimaal 5 miljoen slagen leveren.

Geschreven door

ATB Automation

ATB Automation is al vele jaren leverancier van diverse kwalitatief hoogwaardige componenten voor aandrijftechniek en besturingstechniek in de Benelux. De productmanagers van ATB Automation zijn gespecialiseerd in de techniek en... Lees meer