Gpi Tanks breidt uit in Polen

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi Tanks breidt uit in Polen

Met de bouw van een nieuwe productiehal en een nieuw kantoor krijgt het Nederlandse tankbouwbedrijf extra capaciteit om verder te kunnen groeien en uitbreiden in Europa. De productie start in januari 2020 en de opening van het kantoor volgt in het eerste kwartaal van 2020.

Uitbreiding Polen
In combinatie met de huidige fabriek in Brzeg wordt de capaciteit in Polen flink uitgebreid. De komst van de nieuwe fabriek biedt mogelijkheid om naast Lopik en Groot-Ammers in Nederland in Polen ook grotere opslagtanks te produceren. Dit betekent tankbouw tot 400 m3, zo’n 25 meter hoog en 4,2 meter diameter, de maximale diameter voor wegtransport. Op locatie van de klant bouwt het bedrijf ook grotere opslagtanks.

Verbeterde efficiëntie
Naast de mogelijkheid voor de bouw van grotere opslagtanks verbetert ook de efficiëntie. Zo zorgen het kraanwerk en nieuwe, geavanceerde apparatuur voor snellere doorlooptijden, hoogwaardige kwaliteit en grote efficiëntie. CEO Fred Boere: “We willen het meest innoverende tankbouwbedrijf in Europa zijn.”

Gpi Tanks
Er werken op dit moment zo’n 40 werknemers in Polen. Gpi Tanks Polen opereert volledig zelfstandig met eigen verkoop, engineering en productie naar de maatstaven vanuit het hoofdkantoor in Nederland. De nieuwbouw zal naar verwachting 20 tot 30 werknemers extra genereren. Naast tankbouwers en lassers verwacht het bedrijf vooral extra engineers aan te trekken om het beoogde efficiënte productieproces te kunnen realiseren.

Polen vormt ook de grootste afzetmarkt voor de productie aldaar maar met de komst van de nieuwe productiehal en het kantoor wil Gpi het aandeel in buurlanden zoals Tsjechië, Slowakije en Oost-Duitsland vergroten.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Gpi Tanks breidt uit in Polen

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi Tanks is een all round toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur voor de Food, Farma, Chemie en de algemene opslagindustrie. Gpi engineerd en produceerd tanks van 5 liter... Lees meer