Gpi splitst activiteiten in twee divisies

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi splitst activiteiten in twee divisies

Gpi Tanks en Process Equipment gaat haar activiteit opsplitsen in twee aparte divisies. De divisie Tanks zal zich volledig gaan richten op het ontwerp en de productie van tanks, waar de nieuw opgerichte divisie Process Equipment zich verder specialiseert in het ontwerp en de productie van complexe en kennisintensieve proces apparatuur.
Hierdoor kan binnen de tank divisie het proces verder gestroomlijnd en geoptimaliseerd worden voor korte doorlooptijden en wordt bij de Process Equipment divisie juist meer ruimte en flexibiliteit gecreëerd voor ontwikkeling van nieuwe complexere producten en voor proces gerelateerde klantvragen. Formeel zijn de wijzigingen 1 januari 2018 ingegaan.

“Wij merken dat de twee divisies producten produceren die een verschillende aanpak nodig hebben zowel in engineering, productie, als ook in begeleiding en nazorg naar de klant toe. Met deze opsplitsing kunnen we in beide divisies de klant een pakket bieden welke past bij het product en de klantvraag.” Fred Boere, Algemeen Directeur Gpi Group.

Producten en klantvragen
Gpi Process Equipment richt zicht op ‘engineered solutions’: gestandaardiseerde apparatuur voor deelprocessen. Hierbij kan gedacht worden aan een divers assortiment van warmtewisselaars, kookketels, crystallizers, batter aanmaak stations, autoclaven, etc. Ook klantspecifieke oplossingen behoren tot de mogelijkheden. Waar mogelijk worden oplossingen gebruikt die binnen de huidige stand van de techniek vallen om ‘proof of concept’ te kunnen garanderen.

Primair wordt hierbij de voedsel industrie aangesproken en secundair ook de chemische- en farmaceutische industrie. Hierbij richt Process Equipment zicht zowel de vervangingsmarkt als op klanten die onze equipment integreren als nieuw stuk technologie. Process integrators en installateurs zijn dan ook een belangrijke klantgroep. Het aanbod omvat dan ook expliciet geen complete proceslijnen.

“Naast tanks, wordt Gpi ook steeds meer gevonden voor andere RVS equipment. Een voorbeeld hiervan is de ‘Kelstream’ geschraapte warmte wisselaar, welke wij over de gehele wereld leveren aan eindgebruikers en proces integrators. Wij leveren geen complete proces lijn om ketchup of mayonaise te produceren, maar garanderen wel dat onze warmtewisselaars het gewenste resultaat geven binnen de nieuwe of bestaande productielijn. Bijvoorbeeld qua capaciteit en temperatuur.” Alexander Kraaijkamp, Sales Manager Gpi Process Equipment

Product portfolio
Binnen het start portfolio vallen van producten vallen onder andere een range warmtewisselaars, waaronder de Kelstream geschraapte warmtewisselaar, en de Batterline, de batter aanmaakstations, welke gebruikt worden voor de aanmaak van coating van diverse soorten voedsel.

Geschreven door

Logo van:Gpi splitst activiteiten in twee divisies

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi Tanks is een all round toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur voor de Food, Farma, Chemie en de algemene opslagindustrie. Gpi engineerd en produceerd tanks van 5 liter... Lees meer