Gpi De Gouwe en Tedima GmbH sluiten samenwerkingsverband

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi De Gouwe en Tedima GmbH sluiten samenwerkingsverband

Gpi en Tedima werken al enige jaren met elkaar samen op het gebied van afdichtingstechnologie. Tedima levert geavanceerde afdichtingsoplossingen voor de tanks en procesapparatuur van Gpi.

Deze afdichtingen worden volledig op maat gemaakt en toegespitst op de juiste product- en procescondities waar deze afdichtingen mee te maken krijgen. Alleen op deze manier krijgen de gebruikers van de tanks en procesapparatuur de beste afdichting voor hun veeleisende proces.

Gedurende deze samenwerking is er een hygiënische seal ontwikkeld voor de Kelstream Geschraapte Warmtewisselaar. Dit seal en de montagemethode hiervan is zo uniek dat men gezamenlijk heeft besloten om dit seal te laten pattenteren. Inmiddels is het patent op deze afdichting beoordeeld en goedgekeurd.
“Door het toepassen van een hygiënisch seal in onze Kelstream Geschraapte Warmtewisselaar bieden wij onze klanten een oplossing die gemakkelijk te monteren is en zeer kostenefficiënt.

Voor een groot deel van de toepassingen waarvoor de Kelstream wordt ingezet, kan gebruik gemaakt worden van een lipseal afdichting. Dit seal is zo ontworpen dat alleen de slijtdelen vervangen dienen te worden. Dit kan de klant zelf uitvoeren, waardoor de onderhoudskosten en sparepartskosten drastisch afnemen. Daarnaast kan de lipseal uitgevoerde serie drooglopen zonder dat deze kapot gaat.” aldus Alexander Kraaijkamp, Sales Manager bij Gpi De Gouwe.

Alexander Kraaijkamp: “De Kelstream is zo ontworpen dat deze tevens geschikt is voor enkel- of dubbel mechanical seals. Door gebruik te maken van de gepatenteerde patroon bouwwijze kan er voor iedere toepassing exact het juiste seal gekozen worden, waardoor wij de beste afdichting kunnen garanderen. Omdat onze mechanical seals dezelfde montagemethode hebben, zijn deze gemakkelijk te servicen en/of te vervangen. Zelfs op een later tijdstip kan er gewisseld worden tussen de verschillende afdichtingstechnologieën, waardoor de Kelstream ook voor toekomstige toepassingen ingezet kan blijven worden.”

“Vanaf het eerste contact werken wij met veel plezier nauw samen met het vakkundige team van Gpi”, aldus Dennis Nahuijsen, Advanced Sealing Expert bij Tedima GmbH.

Al snel bleek dat de werkwijze en bedrijfscultuur van Gpi en Tedima nauw aan elkaar verwant zijn, hetgeen onze samenwerking verstrekt. Gedurende de ontwikkeling van het nieuwe seal hebben we veel out-of-the-box gewerkt, waarbij we veel innovatie en creativiteit gebruikt hebben. Een plug & play, onderhoudsvriendelijk, seal stond ons vanaf het begin helder voor ogen. Het verkregen patent is een mooie bevestiging van de toegepaste innovatieve seal techniek.

Inmiddels is de Kelstream Geschraapte Warmtewisselaar naar volle tevredenheid in gebruik bij een groot aantal gerenommeerde wereldwijd opererende gebruikers in de voedingsmiddelen- en cosmetische industrie.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Gpi De Gouwe en Tedima GmbH sluiten samenwerkingsverband

Gpi De Gouwe

Gpi De Gouwe, experts in food process equipment voor verwarmen, koelen en mixen Lees meer