Gpi bouwt on site demiwater opslagtank voor Dow Chemicals

36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi bouwt on site demiwater opslagtank voor Dow Chemicals

Gpi heeft voor Dow Chemicals in Terneuzen een 3995m3 demiwatertank op locatie mogen bouwen volgens API650 richtlijnen.
De vlakbodemtank is een opslagsilo voor de opslag van demiwater voor onze klant in de chemische sector.

Het project omvat een tank met een inhoud van 3995 m³, een diameter van ruim 19 meter en een totale hoogte van ca. 18 meter. Het totale gewicht van de tank bedraagt 82.000 kg. Deze tank is op locatie bij onze klant in Terneuzen geproduceerd met behulp van met onze locatiebouwmachine.

Onze unieke Coilbuilding machine werkt met behulp van een innovatief vijzelsysteem. De tank is vervaardigd uit het hoogwaardige Duplex 2205 materiaal met een 3.2 materiaal certificering. Dit betekent dat het materiaal door zowel de producent als door een onafhankelijke derde partij is gekeurd en daarmee voorzien is van onafhankelijke verificatie van de materiaalconformiteit.

Daarnaast is de tank uitgevoerd met een self supporting domed roof geheel conform de API650 richtlijn. De gebolde vorm van het dak zorgt voor een stevige constructie waardoor er geen verstevigingsribben toegepast hoeven worden.

Veiligheid van de medewerkers en het minimaliseren van milieurisico’s heeft onze nummer 1 prioriteit. Vooral wanneer een tank gebouwd wordt op een actieve site kan dit een uitdaging zijn. Dow Chemicals stelt zeer stikte normen aan het werken in afgesloten ruimten en ‘heet werk’ op site. Gpi heeft met dit project bewezen dat ze naadloos aan de zeer strenge veiligheidseisen van de klant kan voldoen. We kijken uit naar een verdere vruchtbare samenwerking.

Geschreven door

Logo van:Gpi bouwt on site demiwater opslagtank voor Dow Chemicals

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi Tanks is een all round toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur voor de Food, Farma, Chemie en de algemene opslagindustrie. Gpi engineerd en produceerd tanks van 5 liter... Lees meer