Op 23 en 24 maart 2022 had in Antwerpen Expo de beurstweedaagse Pumps &Valves plaats. Bezoekers konden het beursbezoek combineren met Maintenance Antwerpen 2022 dat gelijktijdig werd gehouden. Op het M+R-gedeelte waren innovaties in meet- en regeltechniek te zien. Een fotoverslag.

Tekst: Vincent Hentzepeter | Fotografie: FOODnote

Het was voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie dat de vakbeurs Pumps & Valves Antwerpen weer door kon gaan. De gang naar de beurs moet de sector nog wel hervinden, want het was zichtbaar rustiger dan pre-corona. Overigens geldt dit voor alle evenementen die dit voorjaar zijn gehouden. Er wordt door beurs­organisatoren en exposanten weliswaar gesproken van een hoog niveau van de bezoekers, maar veel evenementen trokken nog niet de helft van de bezoekersaantallen van drie jaar geleden.

Digitalisering

Een belangrijk thema tijdens Pumps & ­Valves Antwerpen was de digitalisering van de proces­industrie. Extra aandacht was er voor de wereld van Industrie 4.0. Steeds meer leveranciers zijn hier klaar voor, zeker binnen de meet- en regeltechniek, maar plantmanagers in veel productiefaciliteiten zijn nog terughoudend. ‘Geen bluetooth’ in de fabriek is nog altijd een veel gehoorde kreet die een rem zet op de nieuwe mogelijkheden om de uptime te maximaliseren, de kwaliteit te verbeteren, onderhoud slimmer in te richten en fors op energie te besparen.

BeursPumps & Valves AntwerpenPumps & ValvesFotoverslag