Fluorkunststoffen in de tandheelkundige techniek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Fluorkunststoffen in de tandheelkundige techniek

Vanwege de verschillende goede eigenschappen zijn fluorkunststoffen toepasbaar in diverse industrieën en in veel kritische toepassingen inzetbaar. Indien gecertificeerd volgens USP Class VI kan het gebruikt worden in medische toepassingen.

FEP krimpslang die Polyfluor Plastics levert, wordt hierbij o.a. toegepast in tandartsapparatuur, meer specifiek voor de benodigdheden voor het plaatsen van kronen.
Om een kroon goed en stevig te kunnen plaatsen is het noodzakelijk om na het behandelen van het wortelkanaal de kies goed te vullen. Hoe minder van de originele kies zelf wordt verwijderd hoe beter. Om vervolgens de vervangende micro glas fibers (Ø0,3mm) te plaatsen is er een uniek concept ontwikkeld waarbij de FEP krimpslang van Polyfluor Plastics wordt ingezet.
Nadat de micro fibers zijn geproduceerd worden ze gebundeld in 4, 6, 9 of 12 stuks en aan de top bij elkaar gehouden door middel van de FEP krimpslang.
De krimpslang wordt daarbij over de bundel geschoven en vervolgens verwarmd en op die manier om de bundel gekrompen. Om de bundels makkelijk en zichtbaar te herkennen heeft de krimpslang verschillende kleuren.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Polyfluor Plastics bv

Polyfluor Plastics BV is al meer dan 35 jaar dé fluorkunststofspecialist in de Benelux. Fluorkunststoffen worden in vrijwel elke industrietak gebruikt vanwege de lage wrijvingscoëfficiënt, de chemische resistentie en de... Lees meer