Fluitec Contiplant: Test continu proces op lab-schaal

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Fluitec Contiplant: Test continu proces op lab-schaal

De Fluitec Contiplant maakt het mogelijk om continue processen in het laboratorium te testen.

De Contiplant is modulair opgebouwd en hiermee zeer flexibel. Door het aanpassen van de diameters van de statische mixers kunnen reactie tijden en injectie punten nauwkeurig worden gekozen. De contiplant kan op drie manieren worden gebruikt: Als continue leiding reactor, als verblijftijdreactor en als kaskade reactor.

Elke module is uitgerust met meerdere aansluit mogelijk mogelijkheden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld op meerdere plekken dingen worden gemeten zoals druk en temperatuur. Deze aansluitpunten kunnen ook gebruikt worden voor het injecteren van vloeistoffen of gassen, of het nemen van samples.

De naam `Contiplant` dekt de lading. Het is een systeem waarmee men een volledig continue fabrieksproces kan nabootsen op laboratorium schaal. Dit is ideaal voor het testen van de overgang van batch naar continue procesen.

De robuuste bouw maakt het mogelijk processen tot 700 bar en 300 °C te behandelen. Materialen als V4A, Telfon, Hastelloy ed. maken het ook mogelijk agressive stoffen te verwerken.

De modules wordt op een rek gemonteerd waardoor alles overzichtelijk en solide met elkaar kan worden verbonden. De stapelbare modules laten zich eenvoudig wisselen zodat men snel en eenvoudig aanpassingen aan het systeem kan doen.

Geschreven door

Flowlink BV

Flowlink BV is een technische handelsonderneming en ingenieursbureau dat zich toelegt op het leveren en ondersteunen van hoogwaardige producten binnen de chemische, petrochemische, kunststof en voedingsmiddelenindustrie. Samen met onze partners... Lees meer