FLUIDAT®: gratis rekentool voor 1800 gassen en vloeistoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FLUIDAT®: gratis rekentool voor 1800 gassen en vloeistoffen

Bronkhorst High-Tech BV heeft haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen uitgebreid van 800 tot ruim 1800 media. Deze veelomvattende database met de naam FLUIDAT® wordt door het bedrijf gebruikt voor het configureren en uiterst nauwkeurig kalibreren van zijn uitgebreide assortiment flowmeters en -regelaars en voor het berekenen van drukverschillen, klepzittingen, enz.

De meest volledige, meest nauwkeurige database in zijn soort is tevens beschikbaar als gratis online rekentool voor klanten van Bronkhorst die bijvoorbeeld omrekeningsfactoren willen bepalen wanneer zij hun gasflowmeter wensen te gebruiken voor een ander gas (of gasmengsel) dan waarvoor het instrument is gekalibreerd. Deze online rekentool, Fluidat on the Net, is ook zeer nuttig voor natuur- of scheikundigen die de eigenschappen van een gas of vloeistof willen berekenen of de dampspanningscurve willen raadplegen.

EL-FLOW® Prestige, de hoogwaardige gasmassflowmeters en -regelaars van Bronkhorst, zijn standaard uitgerust met de gegevens van 100 unieke gassen uit de FLUIDAT-database, waarmee de gebruiker beschikt over onovertroffen flexibiliteit en optimale nauwkeurigheid bij wisselende gastypen. Met de ingebouwde gasgegevens voert de EL-FLOW Prestige in real time gasomrekeningen uit op basis van de feitelijke eigenschappen van het gas. Met de handige gratis softwaretool FlowTune® kan de gebruiker via de RS232-poort van de computer in een handomdraai de configuratie van het instrument wijzigen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:FLUIDAT®: gratis rekentool voor 1800 gassen en vloeistoffen

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer