Fluid automation oplossingen voor analytische apparatuur

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Fluid automation oplossingen voor analytische apparatuur

ASCO bewijst opnieuw haar deskundigheid en professionaliteit door op maat gemaakte magneetafsluiters aan te bieden conform de hoge eisen van de medische en analytische sector. Wij leveren een breed pakket media-isolatieventielen, waarbij het medium geen contact maakt met het besturingsmechaniek van het ventiel, proportionele ventielen en complete individuele oplossingen.

Een reeks recente toepassingsvoorbeelden heeft opnieuw de deskundigheid en professionaliteit van ASCO bevestigd bij het produceren van op maat gemaakte magneetventielen volgens de hoge eisen die door de Medische en Analytische sector gesteld worden. Het ASCO programma ventielen, dat voor deze branche geschikt is, omvat een breed pakket miniatuur magneetventielen. Daartoe behoren media-isolatieventielen, waarbij het medium geen contact maakt met het besturingsmechaniek van het ventiel, proportionele ventielen en complete individuele oplossingen.

Meer dan 80% van ASCO’s miniatuur magneetventielen – die verkocht zijn in de medische en analystische sector – zijn klantspecifieke versies. Al deze ’specials’ zijn gemaakt op basis van jarenlange kennisaccumulatie met betrekking tot de gespecialiseerde eisen van deze industrieën. Voor de medische technologiemarkt kan dit betrekking hebben op de levering van aangepaste ventielen voor gebruik in dialysemachines, anesthesieapparatuur, beademingsapparatuur (eerste hulp/thuiszorg en ziekenhuis) of luchtbedden voor ’drukverlagende’ ziekenhuisbedden. Daarnaast kunnen specifieke afsluiters voor toepassingen in de analysetechniek o.a. betrekking hebben op machines die bloed- of gasmonsters analyseren.

Het produceren van een speciaal ventiel vereist het gebruik van verschillende onderdelen (standaard of speciaal) om volledig aan de wens van de klant te kunnen voldoen. Aanpassing van een ventiel betekent een ventiel met een speciale behuizing, elektrische aansluiting of speciale karakteristieken (druk, debiet, …). ASCO heeft in het recente verleden talrijke aanvragen voor specials ontvangen zoals speciale kunststof blokken met verschillende ventielen waarin druksensoren, fittings en filters zijn aangebracht.

Bij producten voor medische en analytische technologieën komt het aan op het voldoen aan zeer specifieke eisen. ASCO heeft bewezen dat het een verscheidenheid aan klantspecifieke afsluiteroplossingen speciaal voor de gas- en mediumhandling in de geneeskunde, biomedische en industriële analysetoepassingen kan bieden – in feite overal waar standaardproducten ongeschikt blijken te zijn.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer