FK 1100 membraan vloeistofpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FK 1100 membraan vloeistofpomp

KNF introduceert een robuuste membraanvloeistofpomp met drie membranen waardoor de pomp een hoge capaciteit levert met weinig pulsatie.

KNF’s nieuwe FK 1100 membraanvloeistof pomp is één van de meest geavanceerde oplossingen op de markt voor het verpompen van vloeistoffen met een rustige puls-arme flow. Dit is bijvoorbeeld vereist bij industriële inkjet printers, levensmiddelen processen of toepassingen voor koeling. De robuuste, lineair regelbare pomp is leverbaar in verschillende materialen en komt ook op de markt met levensmiddelen keur en in chemisch bestendige uitvoering.
De FK 1100 heeft een capaciteit van >11 l/min. en verdubbeld daarmee het vorige maximum aan capaciteit voor de KNF membraanvloeistofpompen. De pomp heeft slechts één inlaat en één uitlaat. Door de onderling verschillende positie van de membranen compenseren ze elkaars pulsatie wat resulteert in een lage eind pulsatie. Uit testen is gebleken dat de pulsatiewaarde beneden de 200 mbar ligt, zowel aan de inlaatzijde als de uitlaatzijde.

De FK 1100 heeft een robuust ontwerp met een aluminium huis en sterke motor waardoor de pomp geschikt is voor een continue tegendruk van 6 bar. Bij deze druk levert de pomp nog een capaciteit van 8 l/min..

De pomp maakt gebruik van de voordelen van de membraantechnologie met elastomeer membranen die voorkomen dat het medium vervuild wordt en waarbij vrijwel elke vloeistof verpompt kan worden. De pomp is zelf aanzuigend met een aanzuighoogte van 4,5 m en is geschikt om droog te lopen.

Er zijn verschillende versies waaronder verschillende materialen voor de delen die in contact komen met het medium maar ook verschillende motoren zoals borstelloze DC-motoren of AC-motoren. Het toerental van de borstelloze DC motor kan geregeld worden middels een analoog of digitaal PWM signaal om zo de capaciteit van de pomp lineair te kunnen regelen.

Fk 1100icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:FK 1100 membraan vloeistofpomp

KNF Verder BV

KNF membraan gas- en vloeistofpompen en doseerpompen voor inbouw in apparaat of machine. • Chemische industrie • Meet- en analysetechniek, laboratoria • Levensmiddelentechnologie • Reprotechnologie • Zuiveringsindustrie • Medische technologie,... Lees meer