Eskens wordt agent voor Scandinavian Automation

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eskens wordt agent voor Scandinavian Automation

De Eskens Groep en Scandinavian Automation ApS hebben een onderlinge overeenkomst getekend waardoor de verschillende bedrijven binnen de Eskens Groep vanaf nu officieel als agent zullen optreden voor Scandinavian Automation, en dit in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
Scandinavian Automation is een Deense onderneming gevestigd in Hvidovre bij Kopenhagen en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van afvullijnen en verpakkingsmachines.

Dit bedrijf wordt geleid door 2 ondernemers met elk meer dan 15 jaar ervaring in de productie van machines voor de verf-, inkt- en coatingindustrie.
Deze ervaring hebben ze gebruikt om een uniek concept en een eigen filosofie neer te zetten. Ze vatten die samen in “High-Tech Simplicity”, waarbij ze ervan uit gaan dat een optimale oplossing voor het afvullen van vloeistoffen niet noodzakelijk complex, duur en ingewikkeld hoeft te zijn.

Daarom ontwierpen ze een modulair systeem van machineblokken die aan elkaar geschakeld kunnen worden.
Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen dus starten met een semiautomatische vulmachine bestaande uit 1 of 3 blokken en deze later verder uitbouwen tot een volledige geautomatiseerde afvullijn. De machine groeit als het ware mee met de onderneming van de klant, en de investeringen worden betaalbaar over de tijd gespreid.

De machines worden ontworpen en gebouwd in Denemarken en de installatie, ingebruikname en dienst na verkoop gebeurt door de ervaren service engineers van Eskens Process Solutions die vanuit In Alphen, a/d Rijn die al meer dan 40 jaar in de Benelux actief zijn.

Door deze nieuwe producten aan te bieden kan Eskens haar klanten nu een volledige productielijn aanbieden bestaande uit mengers, maalmolens, pompen, afvulinstallatie en verpakkingsmachine. Bovendien leveren de Eskens engineers ook de automatisatie en de engineering voor dit geheel en bieden ze oplossingen voor het reinigen van de productiekuipen en het terugwinnen van de gebruikte solvents.

Meer dan ooit positioneert dit Nederlandse bedrijf zich hiermee als een ”Total Solution Provider voor de fabrikanten van verf, inkt, coatings, vernissen en oliën.

Geschreven door

Logo van:Eskens wordt agent voor Scandinavian Automation

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer