ESI Technologies opent vestiging in Nederland

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ESI Technologies opent vestiging in Nederland

Sinds kort is ESI Technologies B.V. actief in de Benelux markt. ESI Technologies Group is een van oorsprong Iers bedrijf, met vestigingen in Ierland en Engeland. Op basis van het succes van ESI in de Life Science markt, is de expansie naar de Benelux markt een logische stap in de groeistrategie.

ESI is een gezonde onderneming met een belangrijke focus op de Life Science markt, de Voedingsmiddelen markt en de (fijn) chemie markt. De expertise en knowhow van de ESI-specialisten staan ten dienste van de klanten. Het optimaliseren van de klant-processen is de belangrijkste drijfveer achter het ESI succes. Hierbij is het hoogwaardige productgamma een essentiële factor, alsmede de service.

Door het succes van ESI in Ierland en Engeland is de expansie van de activiteiten in de Benelux markt een logische stap in de groeistrategie van de onderneming. Vanuit de regio Rotterdam zal er net als in Ierland en Engeland een focus zijn op de ontwikkeling in de Life Science, Voedingsmiddelen en Proces markten in de Benelux. Het productgamma dat wordt gevoerd betreft RVS sanitaire componenten, single-use componenten en oplossingen en complete proces-skid en systemen. Voor deze laatste producten wordt teruggevallen op de engineering en productie faciliteiten in het Ierse Cork. De Life Science en de voedingsmiddelen markt is een internationale markt met locale en internationale spelers. Door de opzet van de Benelux vestiging zijn we in staat om breder samen te werken met de internationale spelers en een betere en bredere ondersteuning te bieden aan onze klanten.

ESI Technologies is met name gespecialiseerd in producten en oplossingen in de sanitaire industrie, dus de Pharmaceutische, Biotech, Veterinaire, API en Voedingsmiddelen toepassingen. De toepassingen waar hoge eisen worden gesteld aan product-kwaliteit, hygiënisch ontwerp, certificering en validatie, is waar ESI de oplossingen kan bieden.

Een belangrijke trend en ontwikkeling die we zien in de Life Science markt is het toepassen van Single-use componenten en systemen ter vervanging van RVS. Het grote voordeel is het “ready-to-use” gebruik van de producten, dat er geen reiniging en/of sterilisatie nodig is, zoals bij RVS-systemen. Dus geen risico van cross contaminatie. ESI heeft voor het realiseren van de meest optimale klantoplossing de samenwerking gezocht met toonaangevende spelers en fabrikanten in deze single-use technologie als: AdvantaPure, Entegris, Levitronix en Foxx Life Sciences.

De ESI benadering is gericht op het proces van de klant. Het productie proces wordt kritisch samen met de klant doorgelopen en op basis van de behoeften van de klant en de mogelijkheden komt er een advies en oplossing om het proces te optimaliseren, zowel technisch als economisch.

Geschreven door

ESI Technologies BV

ESI Technologies BV richt zich op de levering van Single-Use componenten en systemen binnen de Life Science markt. Wij zijn gespecialiseerd in producten (slangen, zakken, filters, koppelstukken, single-use instrumentatie en... Lees meer