Emersons nieuwe platform voor farmaceutische bedrijven

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emersons nieuwe platform voor farmaceutische bedrijven

Emerson introduceert DeltaV™ Discovery, een automatiseringsoplossing voor research and development laboratoria. Hiermee brengt de farmaceutische industrie nieuwe producten sneller op de markt. Farmaceutische bedrijven stroomlijnen hun productlevenscyclus door DeltaV Discovery al voor eerdere stadia van hun ontwikkelingsproces op te nemen als gedeeld platform. Hierdoor verlopen de validatie activiteiten efficiënter en gaat de technologische kennis betrouwbaar over van het laboratorium naar productie.

Farmaceutische bedrijven willen veilige, gunstig geprijsde medicijnen en behandelingen snel beschikbaar hebben voor de patiënten. Emerson levert daarom automatiseringsstrategieën voor snelle innovaties in een snel veranderende en sterk concurrerende gezondheidszorgmarkt. DeltaV Discovery is een automatiseringstechnologie voor de ontwikkelingscyclus. Deze vergroot de innovatiekracht van bedrijven en ondersteunt de R&D activiteiten.

“Het kost bedrijven gemiddeld 2,6 miljard dollar en meer dan tien jaar doorlooptijd om een commercieel geschikt medicijn te ontwikkelen. Ze proberen daarom manieren te vinden om hun commerciële activiteiten op effectieve wijze uit te breiden en het tijdrovende proces van kennisoverdracht te versnellen”, aldus John Nita, vice president, life sciences, Emerson Automation Solutions. “DeltaV Discovery is van vitaal belang voor onze klanten in de farmaceutische industrie om het werk dat ze doen in de onderzoeksfase, succesvol te vertalen in een productiefaciliteit, in een zo kort mogelijke tijd en tegen de laagst mogelijke kosten.”

DeltaV Discovery heeft gelijksoortige mogelijkheden als het DeltaV Distributed Control System (DCS), al veelvuldig gebruikt voor grootschalige productiesystemen, maar dan in een compactere en minder complexe vorm. Dat is gemakkelijk voor onderzoekslaboratoria waar kleinschaligheid en eenvoudige integratie van de automatisering van groot belang zijn. Door de kleinere vormfactor en de gemakkelijke integratie kunnen bedrijven automatiseringsapplicaties die ze al gebruiken voor hun productieactiviteiten, ook gebruiken in het productontwikkelingsproces.

DeltaV Discovery is kleinschaliger omdat er geen fysieke hardware-controllers of I/O-kaarten voor nodig zijn. Automatiseringsstrategieën en I/O-verwerking vinden allemaal plaats op één compact werkstation. DeltaV Discovery communiceert met laboratoriumapparatuur via verschillende ethernetprotocollen, bijvoorbeeld OPC, Modbus/TCP en Ethernet/IP.

DeltaV Discovery levert ondanks zijn kleinere schaal krachtige mogelijkheden, bijvoorbeeld batch-verwerking en geïntegreerde historie, die een automatiseringsplatform voor laboratoria in het algemeen niet heeft. DeltaV Discovery ondersteunt de normen 21 CFR part 11 en ISA-88 voor gegevensintegriteit bij de batch-verwerking en de verzameling van historische gegevens. Het systeem biedt de gebruiker ook alarmmeldingen, events en geavanceerde integratie van batchgegevens, en dat allemaal op een enkel werkstation.

Geschreven door

Emerson Automation Solutions

Emerson Automation Solutions biedt een breed portfolio aan automatiseringsoplossingen die helpen uw proces veiliger, betrouwbaarder en flexibeler te maken. Emerson levert daarvoor oplossingen, producten en diensten op gebied van industriële... Lees meer