Emerson verbetert proportionele afsluiters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emerson verbetert proportionele afsluiters

Emerson introduceert de ASCO Numatics Sentronic Plus (Serie 614) en Sentronic LP (Serie 617) proportionele drukregelventielen met de integratie van IO-Link®-communicatie om kosteneffectieve en betrouwbare regeling te bieden en diagnostiek ter ondersteuning van voorspellende onderhoudspraktijken. Het gebruik van IO-Link-communicatie om inzicht te krijgen in apparaten op de fabrieksvloer ondersteunt de toekomstige implementatie van Industry 4.0 en Industrial Internet of Things (IIoT) -toepassingen die zullen bijdragen aan een grotere plant betrouwbaarheid, beschikbaarheid en winstgevendheid.

De veelzijdige Sentronic Plus en Sentronic LP-afsluiters maken procesoptimalisatie mogelijk, ongeacht de vereisten van de toepassing. Sentronic Plus drukregelventielen stellen nauwkeurig de druk, debiet, kracht, snelheid en lineaire of hoekposities in. Ze regelen de druk tot 12 bar en zijn compatibel volgens de EMC richtlijn 2014/30/EU. Sentronic Low Power (LP) afsluiters zijn een zeer efficiënte optie voor drukregulatievereisten, met een kleine footprint, een gebruiksvriendelijk en modulair ontwerp en geavanceerde softwaremogelijkheden. Hun lage energieverbruik van <4 watt ondersteunt toepassingen waarbij power beperkt is.

IO-Link wordt steeds vaker toegepast op automatiseringstoepassingen en biedt een goedkope digitale communicatie-interface voor sensoren, actuators en controllers via niet afgeschermde, industriestandaard M12 I/O-kabels. Om de onderhoudstijd en complexiteit te verkorten, stelt de IO-Link-module de Sentronic-afsluiters in staat zichzelf automatisch te identificeren en configureren tijdens het vervangen van componenten, waardoor herconfiguratie via een laptop overbodig is. Ondersteuning van meer gebruiksgemak; de toevoeging van IO-Link-technologie aan de Sentronic-afsluiters biedt de unieke mogelijkheid dat de apparaatparameters rechtstreeks met de PLC kunnen worden gewijzigd tijdens een proces.

”Emerson is een toonaangevende innovator in het aansturen van IIoT-technologieën en -strategieën om de transformatie van de activiteiten van onze klanten in een breed scala van industrieën te vergemakkelijken”, zegt Harald Steinle, technisch manager voor proportionele producten bij Emerson Automation Solutions. ”Het toevoegen van IO-Link-mogelijkheden aan de Sentronic Plus en Sentronic LP afsluiters biedt aanzienlijke voordelen voor gebruikers. Het maakt de apparaten niet alleen eenvoudiger te besturen en te bedienen, maar bereidt ze ook voor op toekomstige integratie met IIoT-applicaties, waardoor de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de installatie wordt verbeterd.

”De nieuwe IO-Link-interface verhoogt de keuzeflexibiliteit en is compatibel met alle Sentronic LP-serie 617-afsluiters, evenals de Sentronic Plus-serie 614-afsluiters in de grootten DN3 en DN6. Deze afsluiters maken procesoptimalisatie mogelijk in toepassingen zoals vulmachines in voedsel- of cosmeticafabrieken, assemblagemachines, transportbanden en robothanden.

Voor meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer