Emerson producten voor de Microfluidic

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emerson producten voor de Microfluidic

Vanwege de toenemende technische eisen die gesteld worden aan tandheelkundige instrumenten, ontwikkelde ASCO een klantspecifiek ventielblok, die met verscheidene ASCO ventielen gecombineerd kan worden om de door de tandarts benodigde media aan te sturen.

In een tandartspraktijk werken zowel tandartsen als mondhygiënisten met het instrumentenconsole om de patiënten veilig en efficiënt te behandelen.

De console is een alles-in-een werkstation voor de tandarts voor boor-, water-, reinigings-, luchtspray en vacuumafzuigingsinstrumenten. Deze instrumentenconsole bevindt zich vaak naast de behandelstoel en dient compact te zijn. De instrumenten die vaak gebruikt worden zijn:

1) een pneumatisch bediend roterend instrument met verwisselbare kop voor poetsen, polijsten, snijden, enz..
2) een waterspray instrument dat gebruikt wordt voor het bevochtigen en reinigen van de tand of kies.
3) een instrument voor het sprayen van lucht voor het drogen van het te behandelen gebitselement en voor het verwijderen van afval
4) een vacuumzuiginstrument dat gebruikt wordt om koelwater en speeksel te verwijderen

Door de kleine voetafdruk in de tandheelkundige praktijk is het belangrijk dat de console compact is, maar toch nog voldoet aan de veeleisende eisen en reguleringen van verschillende media van tandartsen. Dit is de reden dat fabrikanten van tandheelkundige apparatuur één totaaloplossing zochten.

Het ASCO ventielblok combineert verschillende ASCO ventielen, die een compacte oplossing bieden. Gecombineerd met de isolatie van vloeistoffen of proportionele gas en algemene service ventielen, biedt het beproefde tandheelkundige manifoldblok OEM’s de alles-in-één oplossing die zij zoeken.

Standaard kan het maximaal 3 ventielen bevatten, die vloeistoffen, gas en pneumatische proportionele sturing kunnen bieden.. Daarnaast is het manifoldblok uitbreidbaar, waardoor maximaal 4 manifoldblokken kunnen worden samengevoegd. Dit geeft de console de mogelijkheid tot maximaal 12 ventielen.

Deze aanpasbare oplossing stelt fabrikanten van tandheelkundige apparatuur in staat een aanzienlijk aanbod aan opties te bieden om de diversiteit aan instrumenten die door tandartsen benodigd worden, te kunnen opvangen.

Bezoek ons op de Compamed / MEDICA van 13 tot 16 november 2017 in Düsseldorf. Hal 8b / G05. Voor toegangskaarten ga naar de ticketshop.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer