Emerson maakt overname van Permasense Ltd bekend

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emerson maakt overname van Permasense Ltd bekend

Emerson heeft overeenstemming bereikt over de overname van Permasense Ltd. Dit bedrijf is gevestigd in Groot-Brittannië en is een toonaangevende aanbieder van niet-intrusieve corrosiebewakingstechnologie voor de olieproductie-, raffinage-, energie-, pijpleiding-, metaal- en mijnindustrie en de chemie, zowel on-shore als off-shore. Permasense®-monitoringsystemen gebruiken een unieke sensortechnologie, wireless datacommunicatie en geavanceerde analyses om voortdurend metaalverlies door corrosie of erosie in pijpleidingen of schepen te bewaken. De systemen leveren betrouwbare data met een hoge gegevensintegriteit, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

”Corrosie en erosie kunnen de veilige en betrouwbare werking van de infrastructuur bij onze industriële klanten aantasten, met alle ernstige gevolgen van dien. Wireless niet-intrusieve corrosiemonitoring zorgt voor een ware transformatie van dit probleem. Klanten hebben onmiddellijk real-time inzicht in de status en integriteit van hun infrastructuur. Hierdoor kunnen ze hun bedrijfsvoering optimaliseren en tegelijkertijd maximale veiligheid waarborgen”, aldus Mike Train, president, Emerson Automation Solutions. ”Door de toenemende complexiteit van de verschillende soorten ruwe olie in een raffinaderij, is corrosie een belangrijk probleem geworden voor de beschikbaarheid en winstgevendheid van de installatie. Nu kunnen klanten de infrastructuur van de raffinaderij monitoren en beheren met een niet-intrusieve technologie.”

De productlijn van Permasense wordt opgenomen in Emersons Rosemount™ -portfolio van meet- en analysetechnologie. Permasense-technologie is een aanvulling op Emersons Roxar™ intrusieve corrossiemonitoring en niet-intrusieve zandmanagementsystemen en versterkt de Pervasive Sensing-applicaties van het bedrijf waarmee klanten een completer beeld van hun bedrijfsvoering en installaties krijgen. Met Permasense- en Roxar-technologie in portfolio wordt Emerson de grootste aanbieder op de markt van oplossingen voor integriteit- en corrossiemanagement.

Lal Karsanbhai, group vice president, measurement and analytical technologies, Emerson Automation Solutions, vult aan: ”De toevoeging van gepatenteerde Permasense-technologie aan onze bestaande Roxar-technologie stelt Emerson in staat om klanten een completere oplossing voor corrosiemonitoring te bieden zodat deze een duidelijker beeld krijgen van de prestaties van hun infrastructuur ten opzichte van de eisen en van de strategieën om de productie te optimaliseren.”

Het hart van de Permasense-corrosiemonitoringsystemen zijn de sensors die de wanddikte meten met beproefde ultrasone meetmethoden. De sensors werken op batterijen en communiceren wireless. Hierdoor zijn de installatiekosten minimaal en zijn ze op grote schaal en op afgelegen plaatsen toepasbaar. De sensors zijn zo uitgevoerd dat ze ook in een gevaarlijke omgeving zijn te gebruiken

Geschreven door

Emerson Automation Solutions

Emerson Automation Solutions biedt een breed portfolio aan automatiseringsoplossingen die helpen uw proces veiliger, betrouwbaarder en flexibeler te maken. Emerson levert daarvoor oplossingen, producten en diensten op gebied van industriële... Lees meer