Emerson introduceert ASCO serie 330 boosterventiel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emerson introduceert ASCO serie 330 boosterventiel

Unieke functies zorgen voor verbeterde betrouwbaarheid en eenvoudiger onderhoud en inbedrijfstelling. Emerson introduceert de ASCO serie 330 boosterventielen voor het sneller openen en sluiten vanproceskleppen. Het booster ventiel kan zowel voor aan/uit en besturingstoepassingen worden gebruikt, als voor toepassingen waarbij Partial Stroke Testing (PST) vereist is. Deze volumeversterker is bij uitstek geschikt voor gebruik in de upstream en downstream olie- en gasmarkt. Hij is flexibel, robuust en zeer betrouwbaar. Leverbaar in roestvast staal en aluminium, vormt het boosterventiel een aanvulling op overage actuator besturingsproducten van Emerson. Deze omvatten schakelkasten, magneetafsluiters, filter-drukregelaars en klepstandstellers.

In eerste instantie uitgebracht in 1/2” en 1” maatvoering, is de 3/3 volumeversterker ontworpen voor het vergemakkelijken van installatie- en onderhoudstaken. De NAMUR aansluitconfiguratie voor het magneetventiel zorgt voor een compacte constructie en verhoogt de reactiesnelheid. Met een unieke aansluitoptie kan het boosterventiel uit de lijn worden verwijderd zonder dat het leidingwerk hoeft te worden aangepast. Hierdoor wordt onderhoud vergemakkelijkt en wordt de mean-time-to-repair (MTTR) verlengd. Een modulair inlaatfilter zorgt ervoor dat een upstream high-flow filter-drukregelaar bij het boosterventiel niet nodig is. Een compacte filter-drukregelaar voor het magneetventiel is normaal gesproken voldoende.

De combinatie van materiaalmogelijkheden, certificering en het feit dat de volumeversterker gebruikt kan worden voor aan/uit- of regeltoepassingen, vereenvoudigt de engineering, evenals de selectie en de voorraadbewaking van reserve-onderdelen. De ASCO volumeversterker is niet alleen SIL3 gecertificeerd, maar ook ATEX en CUTR. Bovendien is het boosterventiel geschikt voor gebruik bij temperaturen van -60°C tot +90°C, waardoor hij kan worden toegepast in omgevingen variërend van Noordpool tot woestijn.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer