Emerson breidt plantweb™ digitaal ecosysteem uit

Laatste wijziging: 8 mei 2023

Het nieuwe dual-mode wireless gateway biedt gebruikers van ISA100.11a de mogelijkheid geleidelijk over te stappen op WirelessHART®, het toonaangevende platform in de industrie.

Emerson heeft al meer dan 10 jaar ervaring met de ontwikkeling van draadloze infrastructuren en technologieën en kondigt een nieuwe dual-mode draadloze gateway aan. Deze ondersteunt zowel de industriële communicatiestandaard IEC 62951 WirelessHART® als ISA100.11a. Met deze uitbreiding van het draadloze aanbod biedt Emerson klanten de mogelijkheid om op een eenvoudige manier te profiteren van WirelessHART -producten van tal van leveranciers.

”We zijn blij ISA100.11a gebruikers met onze dual-mode gateway een eenvoudige manier te kunnen bieden, om hun bedrijfsprestaties te verbeteren”, aldus Bob Karschnia, vicepresident en algemeen directeur draadloos, Emerson Automation Solutions. ”WirelessHART heeft zich bewezen met 10 jaar van succesvolle implementaties over de hele wereld. Het is het meest betrouwbare en robuuste, zelf-organiserende en zelf-herstellende netwerk tegen de laagste kosten.”

WirelessHART is wereldwijd op meer dan 31.000 plaatsen toegepast en is goed voor in totaal 9,1 miljard bedrijfsuren. Emerson is daarmee toonaangevend in de automatiseringsindustrie op het gebied van draadloze netwerken. Met Emersons draadloze portfolio breiden klanten hun automatiseringsecosysteem uit voor een betere bedrijfszekerheid. Het ecosysteem biedt sensor-, monitoring- en besturingstechnologieën, bijvoorbeeld voor temperatuur-, druk-, niveau-, corrosie-, flow-, geluids-, gas- en vibratiemetingen en draadloze adapters voor o.a. klepstandstellers en digitale klepregelaars.

Aan de basis van een draadloze infrastructuur staan draadloze gateways en toegangspunten, welke de beschikbaarheid van actuele informatie verhogen voor gebruik in automatiseringssystemen, toepassingen en analysetools. Hiermee worden ondernemingen in de gelegenheid gesteld sneller proces-gerelateerde beslissingen te nemen. Om eventuele kwetsbaarheden in het netwerk veilig te stellen, dienen ze te beschikken over een robuuste, continue veiligheid. Wanneer efficiënt toegepast is een minimum aan hardware benodigd, waardoor de kosten laag gehouden worden terwijl de operationele betrouwbaarheid hoog blijft. Tenslotte wordt gebruiksgemak gezien als een van de belangrijkste overwegingen.

Een toekomstige versie van Emersons dual-mode gateway wordt geïntegreerd in de Cisco 1552WU, een gecombineerde WirelessHART- en WiFi-oplossing van industriële kwaliteit. De gateway gaat naadloos in toonaangevende beveiligings- en netwerkmanagementtools van Emerson passen. Bijvoorbeeld in Emersons Plantweb™ Insight toepassingen voor industriële IoT waarmee bedrijven het gebruik en onderhoud van hun installaties kunnen verbeteren dankzij eenvoudigere asset-monitoring.

Geschreven door

Emerson Automation Solutions

Emerson Automation Solutions biedt een breed portfolio aan automatiseringsoplossingen die helpen uw proces veiliger, betrouwbaarder en flexibeler te maken. Emerson levert daarvoor oplossingen, producten en diensten op gebied van industriële... Lees meer