elobau lanceert een nieuwe afdichtingsvrije zuiglans

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie 14 februari 2023
Article image of: elobau lanceert een nieuwe afdichtingsvrije zuiglans
Article image of: elobau lanceert een nieuwe afdichtingsvrije zuiglans
Article image of: elobau lanceert een nieuwe afdichtingsvrije zuiglans

elobau GmbH presenteert haar nieuwe generatie zuiglansen. Dankzij het lage extractiepunt en het afdichtingsvrije ontwerp helpt de eloLance om duurzamer te kunnen werken.

De eloLance is de nieuwe generatie zuiglans van elobau. Aanzuiglansen combineren de functies van vloeistofafzuiging en niveaumeting. De nieuwe zuiglans is ontworpen voor gebruik in verwisselbare containers en is gericht op ergonomie en duurzaamheid. Het lage extractiepunt maakt een economische, duurzame behandeling van vloeistoffen mogelijk en vermindert resthoeveelheden in de container. De hoge betrouwbaarheid en chemische-weerstand in een breed scala van vloeistoffen, met een eenvoudige, veilige bediening maken het de ideale oplossing voor de gebruiker. Die bovendien klimaatneutraal wordt geproduceerd in onze fabriek te Duitsland.

Het grootste verschil met vergelijkbare zuiglansen is het afdichtingsvrije ontwerp. Dit betekent dat gebruikers geen vloeistofspecifieke afdichtringen nodig hebben. Daarmee maakt de eloLance een verdere reductie van het aantal varianten mogelijk. Ook de vrij instelbare sluitkegel helpt bij het reduceren van het aantal benodigde varianten: door middel van de sluitkegel kan de zuiglans worden aangepast aan de hoogte van de container. De eloLance is verkrijgbaar in lengtes van 260 mm tot 1200 mm.

Toepasbaarheid van de eloLance
De zuiglans wordt overal gebruikt waar verwisselbare containers worden gebruikt: bij professionele vaatwasmachines en medische of industriële vaatwasmachines, maar ook bij autowasstraten en reinigingsmachines. De voordelen van de eloLance komen ook goed naar voren in de doseertechniek, waterbehandeling en zwembadtechniek. Bovendien biedt de horizontale slang- en kabeluitgang nieuwe vrije ruimte in alle krappe, ruimtelijke omstandigheden. Het ergonomisch ontworpen kopgedeelte is bovendien ontwikkeld om snel en intuïtief van container te kunnen wisselen en zorgt voor een gemakkelijke grip.

Opnamepunt en leegmelding
Door het lage afzuigpunt blijft slechts een kleine resthoeveelheid over, zodat de gebruikers de containers zuinig en duurzaam kunnen gebruiken. Om te voorkomen dat de pomp droogloopt, geeft de eloLance een bijna-leeg- en leeg-signaal, zodat de gebruiker tijdig kan reageren door de container te verwisselen. Het bijna-leeg-signaal treedt op bij 77 mm vloeistofniveau, het leeg-signaal bij 22 mm.

Modulair en flexibel
Het modulaire systeem van slangverbindingen maakt vervanging van de slang eenvoudig door middel van zelfdichtende- en verwisselbare mondstukken. De mondstukken zijn verkrijgbaar in maten voor slangen met een inwendige diameter van ID 4 mm, ID 6 mm of ID 8 mm, in de fabriek gemonteerd of afzonderlijk. Het systeem is ook geschikt voor externe mondstukken: op de markt verkrijgbare mondstukken kunnen ook op de G3/8”-schroefdraad worden gemonteerd.

Geen verspilling bij het wisselen van containers.
Aangezien een schone omgeving op alle werkgebieden een belangrijke rol speelt, werd er tijdens de productontwikkeling op verschillende punten naar gekeken. De filterzeef aan het begin van de stromingsbuis voorkomt dat grotere vuildeeltjes worden aangezogen. De geïntegreerde uitlooprem minimaliseert het terugstromen van vloeistof bij het verwisselen van containers. De klemconus minimaliseert vloeistoflekkage als de hele container omvalt.

Meer informatie over de nieuwe generatie zuiglansen van elobau vindt u op de website.

Over elobau
elobau is een wereldwijde fabrikant van contactloze sensortechnologie, niveaumeting en bedieningselementen voor de machine- en installatiebouw en mobiele machines. Met haar hoofdkantoor in Leutkirch in de Duitse regio Allgäu en meer dan 1.100 werknemers heeft de onderneming het tot haar missie gemaakt om duurzame oplossingen te bieden. De eloLance draagt ook bij aan deze missie.

Contact elobau icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:elobau lanceert een nieuwe afdichtingsvrije zuiglans

elobau Benelux BV

elobau levert al sinds jaar en dag wereldwijd haar kwaliteitsproducten, gebaseerd op contact-loze technologie, aan gerenommeerde, en behoort tot de top van internationale leveranciers. Naast een uitgebreid en steeds groeiend... Lees meer