Elektronicafabrikant E.D.&A. opnieuw Factory of The Future

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Elektronicafabrikant E.D.&A. opnieuw Factory of The Future

Kalmthout (B) – De familiale kmo E.D.&A. ontwikkelt en produceert custom-made elektronische besturingen voor machines en apparaten en dit zowel voor industriële als voor consumenten toepassingen. Sinds 2012 heeft E.D.&A. zijn eigen elektronica-productie in Kalmthout, waar het bedrijf grondig automatiseerde, zodat kwaliteit, flexibiliteit, kosten en interne doorlooptijden aanzienlijk verbeterden. E.D.&A. werd hiervoor uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’ in 2016 en nam gisteren de award opnieuw in ontvangst.

Innovaties en samenwerking zijn cruciaal

Managing Director Gert D’Handschotter is dan ook bijzonder trots om de titel terug in ontvangst te nemen: “Dit is een beloning voor het hele team, want als op en top Belgisch bedrijf met ontwikkeling en productie moeten we het hebben van betrokken medewerkers met slimme ideeën en samenwerking. Niet alleen van samenwerking tussen onze ontwikkelingsingenieurs, productie- en testmedewerkers over de afdelingen heen, maar ook van de intensieve samenwerking met klanten en partners. Ten opzichte van drie jaar geleden is E.D.&A. op alle vlakken flink gegroeid: de productie is verdrievoudigd, er werken 50% meer mensen, de doorlooptijden zijn verder ingekort, vele nieuwe processen en machines, enz.”

Applaus van de jury

Iedere dag tonen we aan dat productie in België mogelijk is, mits je investeert in mensen en automatisering. De jury was erg onder de indruk dat we zowel kleine als erg grote reeksen (200.000 stuks) kostenefficiënt kunnen produceren met een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ook de doorgedreven automatisering en digitalisering binnen E.D.&A. in combinatie met onze uiterst gedreven en betrokken medewerkers sprongen in het oog. Het intense partnership met een maatwerkbedrijf uit de buurt maakte het plaatje voor de jury helemaal compleet.
In 2016 mocht E.D.&A. voor de eerste maal de Factory of the Future award in ontvangst nemen en mocht het deze titel drie jaar lang dragen.

Meer over Factory of the Future

Factory of the Future is een initiatief van technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie. Zij willen bedrijven klaarstomen als fabrieken van de toekomst. Toekomstgerichte productiebedrijven die werken met slimme, duurzame en vaak gedigitaliseerde processen. Hun producten zijn van hogere toegevoegde waarde en spelen in op de wensen van de klant. Deze transformatie van de industrie is een noodzaak als tegenzet voor de hoge ondernemingskosten in België en de concurrentie uit de goedkopere landen.

Geschreven door

E.D.&A.

E.D.&A. ontwikkelt, assembleert en test custom-made elektronische besturingen. Deze klantspecifieke elektronica is bestemd voor zowel industriële als consumententoepassingen, zoals industriële wasmachines, ventilatoren, melkkoeltanks, gashaarden, schuifdeuren, ovens, koffiemachines, enz. Lees meer