E.D.&A. krijgt kwaliteitslabel Best Managed Company

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: E.D.&A. krijgt kwaliteitslabel Best Managed Company

Kalmthout (BE) – E.D.&A. een Kalmthouts bedrijf dat electronica ontwikkelt en produceert, mocht afgelopen vrijdag het kwaliteitslabel Belgium’s Best Managed Company ontvangen.

E.D.&A. staat voor Electronics, Development & Assembly. Het bedrijf ontwikkelt en produceert elektronica op maat van de klant, voornamelijk voor machine- en apparatenbouwers. Het label werd uitgereikt door Deloitte Private en Econopolis aan Belgische privéondernemingen die erin slagen om een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren.

Over E.D.&A.
“Ons bedrijf werd in 1981 opgericht door mijn ouders en stelt nu 75 mensen te werk”, zegt Gert D’Handschotter, Managing Director E.D.&A. We zijn bijzonder verheugd dat we het kwaliteitslabel van Belgium’s Best Managed Company als één van de eerste in België mogen dragen. Dit is een erkenning voor de jarenlange inzet door het hele team. Samenwerking, innovatie, kwaliteitsbewustzijn, klantgericht en respect zijn dan ook onze kernwaarden en die proberen we iedere dag verder aan te scherpen.”

Juryverslag
De jury gaf in het verslag aan dat E.D.&A. zich in een erg concurrentiële markt bevindt, en dan met name Oost-Europa en Azië. “Door in te zetten op kennis kunnen we ons differentiëren en slagen we erin om flink te groeien”, zegt D’Handschotter. “Dat is ook de reden waarom we een aantal jaren geleden – tegen de trend in – besloten hebben om onze elektronica in-house te gaan produceren. Hierdoor kunnen we de principes van Design for Manufacturing nog beter toepassen en slagen we erin om met een bijna volledig geautomatiseerde productie erg competitief te zijn.”

Best Managed Companies
“Dit bedrijf heeft bewezen dat ze over de strategische capaciteiten beschikken om systematisch te innoveren en uiterst performante processen te implementeren”, zegt Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private. “Ze zijn in staat hun kansen slim te benutten en risico’s te overwinnen en van de ontwikkeling van talent en leiderschap een prioriteit te maken. Ze hebben ook een bewezen trackrecord op het gebied van duurzame groei. Daarom maken ze nu deel uit van de wereldwijde community van Best Managed Companies, die in de komende jaren ook in België steeds groter zal worden.”

Ook CE+T, EASI, LVD, Protime, Vanbreda Risk & Benefits en Vandersanden Group zijn Belgische privéondernemingen die het kwaliteitslabel in ontvangst mochten nemen.

Geschreven door

E.D.&A.

E.D.&A. ontwikkelt, assembleert en test custom-made elektronische besturingen. Deze klantspecifieke elektronica is bestemd voor zowel industriële als consumententoepassingen, zoals industriële wasmachines, ventilatoren, melkkoeltanks, gashaarden, schuifdeuren, ovens, koffiemachines, enz. Lees meer