Draka introduceert Motoflex, de buigzame EMC motorkabel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Draka introduceert Motoflex, de buigzame EMC motorkabel

Er is een nieuwe kabel met gunstige eigenschappen bestemd voor machinebouwers en installateurs. Motoflex is een soepele motorkabel die goed beschermt tegen EMC-storingen van de nieuwste VFD frequentieregelaars en die zich uitstekend laat verwerken.

De juiste kabel voor elke toepassing. Om die missie waar te maken, ontwikkelde Draka een speciale afgeschermde installatiekabel voor de nieuwe generatie Variable Frequency Drives: Motoflex. Waarom? De nieuwkomers veroorzaken minder EMC-storingen dan hun voorgangers en daarom schrijven VFD-fabrikanten steeds vaker 4-aderige motorkabels met een kwalitatief lagere EMC-bescherming voor. Draka speelt met de Motoflex op deze trend in.

Functioneel en betaalbaar
De 4-aderige Motoflex beschermt voldoende tegen de elektromagnetische straling van de nieuwe VFD’s. Zijn soepele geleider van fijn koperdraad maakt hem bovendien zeer buigzaam (Klasse 5). Verder is Motoflex scherp geprijsd. Deze combinatie van voordelen maakt Motoflex tot een verantwoorde en aantrekkelijke investering voor machinebouwers en installateurs.

Direct leverbaar
Motoflex wordt toegepast tussen de desbetreffende drive en de elektromotor. Draka levert Motoflex in twee brandklassen (Cca en Dca) en – op verzoek van klanten – CPR-gecertificeerd, hoewel die eis alleen voor gebouwgebonden toepassingen geldt. Het artikel is reeds uit voorraad beschikbaar. De 4-aderige Motoflex is een aanvulling op het bestaande topsegment van 3-aderige Hulto en Vulto kabels en maakt het pakket EMC kabels van Draka compleet.

Geschreven door

Draka

Draka is specialist in hoogwaardige kabeloplossingen voor veilige en betrouwbare transmissie van energie en data. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve concepten. Daarnaast voorziet Draka distributiepartners, installateurs en adviseurs van deskundig advies... Lees meer