Draagbaar CO2-meetinstrument

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Draagbaar CO2-meetinstrument

Met de nieuwe G 1910-02 en G 1910-20 CO2-handmeetinstrumenten biedt de GHM-Group vooral meer comfort tegen lagere kosten. Gebruikers profiteren van een zeer compact CO2-handmeetinstrument uitgevoerd met geïntegreerde sensor, optisch en akoestisch alarm, indrukwekkend lange batterijlevensduur en een zeer breed meetbereik.

De compacte CO2 draagbare meetapparaten liggen perfect in de hand, kunnen overal mee naartoe worden genomen en zijn zeer praktisch in dagelijks gebruik. Door het laag opgenomen elektrisch vermogen is een meting over een periode van maximaal 24 uur mogelijk. De standaard AA NiMH-oplaadbare-batterijen kunnen eenvoudig, via de Micro USB aansluiting worden opgeladen, maar ook aan het einde van de levensduur eenvoudig worden vervangen. Daarbij verhogen het gemakkelijk af te lezen display met achtergrondverlichting, de metalen riemclip, de schouderriem en andere extra handige functies het comfort aanmerkelijk.

Met praktische tips van onze gebruikers is de G1910-handmeetapparatuur ontwikkeld. Eén van de behoeften was om metingen te kunnen doen met een ongewoon hoog meetbereik in vergelijking tot de metingen die gedaan kunnen worden met reeds bestaande CO2 instrumenten. Hierdoor is er naast de G 1910-02 versie met een bereik tot 2.000 ppm ook de G 1910-20 versie met een bereik tot 19.999 ppm (= 2%) leverbaar. Dit buitengewoon grote meetbereik biedt vooral zekerheid.

De uiteindelijke meting zelf vindt plaats met een optische NDIR-meetsensor, die gepositioneerd is achter de luchtopeningen aan de bovenkant van het instrument. De meting geeft een gemiddelde over een periode van 15 minuten (STEL) of over 8 uur (TWA), zodat over korte of langere tijd een juiste meting kan worden verkregen. Deze laatste functie (TWA) biedt de mogelijkheid om over bijvoorbeeld een werkdag de gemiddelde blootstelling van medewerkers aan CO2 in kaart te brengen om “CO2-klachten” te voorkomen.

Toepassingen treft men bij brouwerijen, wijnpersen en apotheken, in de installatietechniek, bij energiebeheer in gebouwen en in onderzoek en onderwijs.
Zeer actueel zijn daarbij de verduurzamingsprojecten, als “energie neutraal of nul op de meter” waarbij woningen in zeer hoge mate geïsoleerd worden om zeer spaarzaam met energie om te gaan. Door de spaarzame ventilatie en luchtverversing kan het CO2 gehalte in leefruimten stijgen en zijn hoofdpijn, benauwdheid, droge mond en slecht slapen veel gehoorde klachten. Met dit instrument kan men op eenvoudige wijze de luchtkwaliteit controleren.

Wilt u meer weten over deze hoogwaardige apparatenserie die wordt geproduceerd bij onze fabriek in Duitsland dan kunt u contact opnemen met GHM Meettechniek BV.

Geschreven door

GHM Meettechniek BV

GHM Meettechniek BV is de nieuwe naam van Honsberg BV… Door de fusie van een drietal gerenommeerde Duitse producenten van meet- en regelapparatuur: Greisinger Electronic GmbH, Honsberg Instruments GmbH en... Lees meer