DNV-GL goedkeuring maakt ASCO magneetventielen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: DNV-GL goedkeuring maakt ASCO magneetventielen

Emerson heeft een DNV-GL goedkeuring ontvangen voor de ASCO serie 551 en 553 magneetventielen. Hierdoor kunnen ze wereldwijd in ballastwaterzuiveringsinstallaties worden gebruikt, na invoering van de nieuwe verplichte norm in september 2017.

De DNV-GL goedgekeurde magneetventielen van ASCO zijn beschikbaar in aluminium of roestvast staal en bieden daarnaast een brede selectie magneetkoppen, voor gebruik in veilige omgevingen en explosiegevaarlijke omgevingen.

De ASCO serie 551 en 553 magneetventielen zijn eveneens gecertificeerd voor toepassing in functionele veiligheidskringen, die kunnen worden gevonden op LNG-schepen en tankers. Daar de magneetventielen geschikt zijn voor diverse toepassingen, is het makkelijker om te standaardiseren op één magneetventiel, waardoor onderhoud aan boord vereenvoudigd wordt. Emerson is de enige leverancier in zijn branche die magneetventielen kan aanbieden met zowel DNV-GL en SIL goedkeuringen.

De DNV-GL goedkeuring combineert twee normen: DNV (Det Norske Veritas) en GL (Germanischer Lloyds). Het is een wereldwijde norm oftewel er is geen noodzaak om verschillende magneetventielen aan te schaffen afhankelijk van waar de behandelingsinstallatie of het schip wordt gemaakt. Deze nieuwe norm zal een wereldwijd effect hebben op de ballastwaterindustrie

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer