Digitale VA-meter ongevoelig voor drukvariaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Digitale VA-meter ongevoelig voor drukvariaties

VA-meters (variable area, variabele doorlaat) voor gassen kunnen, inherent aan de meettechniek, al heel makkelijk tientallen procenten onzekerheid hebben bij beperkte drukvariaties.

De Compact van Vögtlin Instruments is een interessant alternatief. Deze thermische gasmassafowmeter is niet gevoelig voor drukvariaties. Immers, dit instrument meet de gasflow in massa- of gestandaardiseerde volumetrische eenheden. De Compac is uitgevoerd met een display die de actuele flow, de totaalflow, het gas en de eenheden aangeeft. De actuele flow ten opzichte van de volle schaal wordt in de vorm van een bargraph weergegeven. Bijzonder is dat de display zich aanpast aan de oriëntatie van het instrument. Zo is de aflezing altijd netjes verticaal.

De Compact kan batterij gevoed zijn voor tijdelijk gebruik, of via een 24 VDC voeding. Een alarm/relais functie is optioneel.

Indien de Compact wordt gecombineerd met een ingebouwde regelafsluiter kan een gewenste flow handmatig worden ingesteld. De nauwkeurigheid blijft intact, ongeacht de procesdruk.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Teesing BV

Door de recente overname van de firma A-B-T techniek heeft Teesing nu een uitgebreid pakket flowmeters en kennis in huis van de toepassing van flowmeters in vrijwel elke industrie. Daarnaast... Lees meer