Debietsmeters voor gassen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Debietsmeters voor gassen

Thermische gasmassaflowmeters en -controllers (een flowmeter met een geïntegreerd regelklepje) die zijn gebaseerd op het bypass concept worden generaliserend “MFC’s” (MassFlowController) genoemd.

De RED-Y debietsmeters zijn in het bijzonder geschikt voor kleinere gasstromen. De kleinste volle schaal waarde is 25 mln / min, de grootste 450 ln / min. MFCs zijn heel economische instrumenten!

De standaard uitvoering van Voegtlin is de Smart Series, die eventueel ook in systeempjes gebouwd kan worden om bijvoorbeeld branders te regelen of om gasmengsels te maken. In farmaceutische toepassingen kan geschakeld worden tussen de verschillende gassen die gebruikt worden om bioreactoren aan te sturen. Voor meer industriële applicaties is een IP-67 versie beschikbaar die ook voor ATEX zone 2 toepassingen ingezet kan worden.

De Compact Series kan 24 VDC extern of batterij gevoed zij, Dit instrument kan ingesteld worden via een aanraakscherm en optioneel uitgevoerd met een handbediend precisie regelventiel.

Het programma van Vögtlin omvat bovendien een serie Pressure Controllers. Deze instrumenten regelen niet de flow maar de druk. De basis van deze instrumenten is een druktransmitter, die gekoppeld wordt aan een flowregelaar.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

BIP - Belgian Instrumentation Products (Elneo)

BIP Elneo is een bedrijf waar technische bijstand en service centraal staat. Wij bieden U een complete oplossing voor uw vragen / problemen over instrumentatie in verband met uw leidingnetwerk,... Lees meer