De nieuwe KNF FP150: membraan vloeistofpomp met weinig pulsaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De nieuwe KNF FP150: membraan vloeistofpomp met weinig pulsaties

Met de FP150, presenteert KNF weer een membraan pomp van de nieuwe succesvolle generatie. Het nieuwe model biedt alle voordelen van de membraan technologie (zelf-aanzuigend, veilig- en drooglopend, lange levensduur) en bereikt een pulsatie niveau wat normaal gesproken alleen bereikt wordt met de tandradpompen.

Door de keuze uit verschillende materialen voor het membraan en de ventielplaatjes is de pomp breed inzetbaar voor veel verschillende vloeistoffen.
Afhankelijk van de systeemconfiguratie en de draaisnelheid kan een waarde voor de pulsaties van minder dan 150 mbar gerealiseerd worden.

De FP150 is zeer goed regelbaar in flow en levert een lineariteit van tussen de 10% en 100% van de nominale flow. Verder kan de pomp een druk opbouwen van 2 bar en is deze ook geschikt voor viskeuze vloeistoffen tot ca 150 mPa/sec.

De FP150 leent zich vooral goed voor inkjetprinter toepassingen door de lage wrijvingskracht op de UV inkt maar ook voor vele andere toepassingen waar weinig pulsaties in de flow van belang is.

Belangrijkste specifaties FP150:
Flow: 0,2 tot 1,5 l/min.
Druk: Max. 2 bar druk

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De nieuwe KNF FP150: membraan vloeistofpomp met weinig pulsaties

KNF Verder BV

KNF membraan gas- en vloeistofpompen en doseerpompen voor inbouw in apparaat of machine. • Chemische industrie • Meet- en analysetechniek, laboratoria • Levensmiddelentechnologie • Reprotechnologie • Zuiveringsindustrie • Medische technologie,... Lees meer