De nieuwe GHM-Greisinger 2016 catalogus is uit

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De nieuwe GHM-Greisinger 2016 catalogus is uit

GHM-Greisinger is een Duitse producent, van kwaliteitsproducten zoals handmeetinstrumenten voor temperatuur, druk, lucht- en materiaalvochtigheid, maar ook voor analysemetingen als pH, geleidbaarheid, koolmonoxide en zuurstof. Met veel van deze instrumenten kan men ook, handmatig of automatisch, dataloggen. Daarnaast omvat het brede assortiment; digitale aanwijzingen, dataloggers, meetwaardeversterkers voor diverse parameters, temperatuurvoelers en –transmitters (ook in Atex-versie) en alarmmelders, waarbij de “water op de vloer” lekkagemelders wel de bekendste zijn.

Belangrijkste noviteiten in het 2016 assortiment zijn bijvoorbeeld diverse handmeetinstrumenten voor bepaling, niet alleen in water maar ook in lucht of andere gasvormige media, van het zuurstofgehalte. Hierbij behoort ook het loggen van de gemeten waarden nu tot de mogelijkheden.
Bovendien is de vorig jaar geïntroduceerde digitale paneelmeter, met regelfuncties en alarmen, van het type GIR 300 uitgebreid met een versie voorzien van een 6 digits display. Hierdoor kunnen grotere getalswaarden worden getoond, hetgeen juist bij teller-, totaliseer- en doseerfuncties en zeer groot voordeel is.
Bij de temperatuurvoelers zijn er ook een aantal aanvullingen waaronder, op maat gemaakte, voelers, met Pt 100 of Pt 1000 element, met een schroefdraadaansluiting, voor montage in de installatie, en tevens een M12x1-stekkeraansluiting. Naar dit type van temperatuursensoren is veel behoefte binnen de machinebouw, waar deze stekkers steeds meer wordt toegepast.

Geschreven door

GHM Meettechniek BV

GHM Meettechniek BV is de nieuwe naam van Honsberg BV… Door de fusie van een drietal gerenommeerde Duitse producenten van meet- en regelapparatuur: Greisinger Electronic GmbH, Honsberg Instruments GmbH en... Lees meer