De nieuwe generatie Break-Away koppeling van TODO

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De nieuwe generatie Break-Away koppeling van TODO

De TODO Break-Away koppeling reeks is ontworpen met het oog op veiligheid. Het belangrijkste doel is het voorkomen van ongelukken en verspillingen van mogelijk gevaarlijke stoffen en schade in verband met wegrijden / wegtrekken bij het laden / lossen via laadarmen, slangen of leidingsystemen.

NGX-serie
De nieuwe generatie Break-Away is een nieuw ontwikkeld product van TODO en is een substantiële verbetering van prestatie ten opzichte van de eerste generatie.
Nieuwe producteigenschappen: nog lagere drukval, kleiner, lichter en geoptimaliseerde afdichting.

Laagste drukval – De interne en externe geometrie zijn ontworpen met het maximale debiet in het achterhoofd – de doorgang heeft nu minimale obstructies en sterk verminderde turbulente stromingsgebieden, die de hoogste stroomsnelheden bieden die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

Lichter – De materiaaldikte heeft nu uniformiteit in alle mogelijke gebieden van het ontwerp, met behoud van dezelfde veiligheidsfactor van zijn voorganger

Kleiner – De NX-reeks is ontworpen met de operator in gedachten

Afdichting – Geoptimaliseerd afdichting ontwerp.

Voordelen:
• Sneller laden / lossen, dankzij de geoptimaliseerde debiet snelheden
• Eenvoudige retrofit montage op laadarmen
• Uitstekende betrouwbaarheid
• Eenvoudig service en onderhoud door nieuw ontwerp en afdichting
• Het eenvoudig op locatie te resetten, bespaart tijd en bespaart geld
• Hoogwaardige producten – TODO gebruikt alleen de beste kwaliteit materialen bij de vervaardiging van haar producten
• Eenvoudig te hanteren bij laden / lossen
• Minimaal productverlies bij het loskoppelen

Technische gegevens:
Maten: 2 ”(DN50) – 6” (DN150). Materialen: aluminium, roestvast staal (316L)
Afdichtingen: Viton® (FKM) als standaard. Breed scala aan andere afdichtingsmaterialen beschikbaar voor verschillende toepassingen.
Werktemperatuur: -20 ° C (-4 ° F) – + 80 ° C (176 ° F)
Werkdruk: tot 40 bar (580 psi)
Mogelijke “Break Angle”: 0-90 °
Eindverbindingen: NPT / BSP / PN10 / 16 / PN25 / 40 / ANSI 150 / ANSI 300 / TTMA Andere eindeverbindingen beschikbaar op aanvraag .
Viton® is een gedeponeerd handelsmerk van DuPont Performance Elastomer

NGXM-serie – de nieuwe generatie Marine Break-Away De NGXM-serie Marine neemt de ingrijpende verbeteringen van de NGX-serie over en maakt het geschikt voor offshore applicaties. De toevoeging van 5 breek pennen tegen laterale krachten zorgt ervoor deze alleen breekt wanneer ze wordt blootgesteld aan overbelasting in rechttrekkracht, en niet bij elke getij- of golfbeweging.

BCR-serie – Colllar Release Break Away. Deze klem ring Break-Away is speciaal ontworpen voor bescherming van laadarmen, om potentieel gevaarlijke wegrijd situaties te voorkomen. Het ontgrendelingsontwerp van deze Collar Release zorgt voor een veilig breekpunt wanneer de vooraf bepaalde werkruimte wordt overschreden. Dit voorkomt schade door het teveel uitstrekken van de laad arm.

Geschreven door

Gardner Denver Nederland BV

In Nederland opereert Gardner Denver Nederland B.V., onderdeel van Ingersoll Rand Inc., vanuit Woerden en Heemskerk met de merken Elmo Rietschle, Robuschi, Nash, Drum, Wittig, Emco Wheaton, Thomas, TODO en... Lees meer