De Bredel APEX serie industriële slangenpompen is uitgebreid

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De Bredel APEX serie industriële slangenpompen is uitgebreid

AxFlow BV leverde al drie kleinere modellen in de APEX reeks, de APEX 10, APEX 15 en APEX 20. De nieuwe, grotere modellen, de APEX 28 en APEX 35, zorgen voor uitbreiding van de reeks tot een capaciteit van 6.200 l/uur en een maximale druk van 8 bar.

De APEX serie is ontworpen op basis van het unieke, gepatenteerde, direct-gekoppelde Bredel-ontwerp. Dit ontwerp bevat een zwaar uitgevoerde lagering en een flexibele koppeling in het hart van de pomp die er samen voor zorgen dat de lagers van de aandrijving niet overmatig belast worden. De aandrijving is direct gekoppeld met het pomphuis en een innovatieve bufferzone beschermt de tandwielkast.

Substantiële besparing op onderhoudskosten

In recente internationale applicatietesten, in een breed scala van toepassingen, zijn de nieuwe APEX 28 en 35 intensief op de proef gesteld. De praktijk en feedback van gebruikers heeft aangetoond dat de nieuwe APEX modellen de tijd tussen geplande onderhoudsbeurten significant doen toenemen. Hierbij werd onder andere de vergelijking gemaakt met de bestaande pomp technologieën zoals luchtgedreven membraanpompen en excentrische verdringerpompen.
Het enige slijtdeel van een slangenpomp is de pompslang. De capaciteit per omwenteling is verhoogd en de levensduur van de slang is substantieel verlengd. Onderhoudskosten en ’downtime’ worden hierdoor geminimaliseerd.

Innovatieve slangaansluiting

Een innovatief ontwerp van de koppeling en slangaansluiting maakt het wisselen van een slang zeer eenvoudig. Een flexibele compressie ring klemt de slang en zorgt tegelijkertijd voor een betrouwbare afdichting.

De APEX serie is uitermate geschikt voor het verpompen van abrasieve, shear gevoelige, corrosieve, hoog- en laag viskeuze vloeistoffen en ondervindt aanzienlijk minder slijtage in vergelijking tot het huidige aanbod slangenpompen en andere pomp technologieën. De nauwkeurige doseereigenschappen zorgen voor een exacte reproduceerbaarheid bij batch afvulling.

In een applicatie bij Amsted Rail moest de bestaande luchtgedreven membraanpomp iedere 7 tot 10 dagen onderhouden worden, daar waar de APEX35 steeds voor ruim 3 maanden in bedrijf bleef zonder onderhoudsbeurten. Bovendien is er voor de APEX slangenpomp geen perslucht nodig wat zorgt voor een extra aanzienlijke besparing.
Uit een test met een pekel doseerinstallatie bij EEW in Duitsland bleek de APEX35 zelfs na 6 maanden geen onderhoudsinterventie nodig te hebben, daar waar men gewend was de huidige excentrische verdringerpomp iedere maand te moeten onderhouden.

Geschreven door

AxFlow BV

AxFlow B.V. is een gerenommeerde verkoop-, engineering-, en service-organisatie die sinds 1960 gespecialiseerd is in de verkoop van kwalitatief hoogwaardige speciaalpompen, mixers, doseerapparatuur en complete installaties. AxFlow levert o.a.: –... Lees meer