Composiet opslagtanks geleverd voor innovatief bedrijf

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Composiet opslagtanks geleverd voor innovatief bedrijf

Levering van vier composiet opslagtanks voor innovatieve producent van componenten voor de diervoederindustrie

Een klant in het Noord-Oosten van Nederland heeft vier composiet opslagtanks van Polem afgenomen. Het betreft een project voor de opslag van proces- en afvalwater, onderdeel van de ontwikkeling van componenten voor dierenvoering in de vorm van uiteenlopende meelvormen en vetten. De klant is een innovatieve organisatie die bijproducten vanuit slachterijen verwerkt tot waardevolle en hoogwaardige componenten met een hoge voedingswaarde.

Het project omvat de levering en plaatsing van vier 12,5 meter hoge composiet opslagtanks, iedere tank heeft een diameter van 3,5 meter en een opslag capaciteit van 110 m3. De tanks zijn allen uitgevoerd met een bodem onder de afschot, zijn voorzien van een mangat en vulleiding. De vier opslagtanks zijn naast elkaar opgesteld aan de buitenzijde van het pand.

De klant heeft gekozen voor composiet opslagtanks van Polem vanwege de bekende eigenschappen die zij bieden: op de eerste plaats zijn de tanks corrosieresistent, zijn ze naadloos en hebben ze een spiegelgladde binnenwand. Water, met name proces- en afvalwater, zou binnen aanzienlijke tijd bij een conventionele stalen tank zorgen voor corrosie, wat de levensduur van de tank verkort en dus geen lange termijn oplossing biedt.

Daarbij zijn de normen vanuit hygiënisch oogpunt in het marktsegment van de Feed Industry hoog, gezien we spreken van producten die uiteindelijk invloed hebben op de gezondheid van mens, milieu en dier. Ook daarom is de keuze voor een composiet tank een weloverwogen besluit, gezien zij makkelijk te reinigen is dankzij haar spiegelgladde binnenwand. Tevens heeft Glasvezel Versterkte Kunststof, composiet, een goede isolatiewaarde en een UV bescherming waardoor vorming van bijvoorbeeld algen niet snel ontstaat.

Geschreven door

Logo van:Composiet opslagtanks geleverd voor innovatief bedrijf

Polem BV

Polem Composite silos & tanks Dankzij bijna 50 jaar industriële ervaring wordt Polem zowel nationaal als internationaal gezien als dé producent van composiet silo’s en tanks. Een Europese marktleider waar vakmanschap en innovaties hand in... Lees meer