De voedingsmiddelenindustrie staat voor een aantal uitdagingen om verder te optimaliseren naar een meer duurzame en milieuvriendelijke productie. Dit omvat o.a. reductie van het gebruik van chemicaliën, waterverbruik en energiebehoud. OzoneTech loopt voorop in de ontwikkelingen door een innovatieve technologie aan te bieden die ecologische oplossingen biedt en tegelijkertijd de winstgevendheid en productkwaliteit verbetert. OZON- technologie kan worden gebruikt in plaats van desinfecterende chemicaliën en wordt geïntegreerd in een huidig Clean-In-Place (CIP) systeem. Reinigingscycli kunnen aanzienlijk worden verkort. OZON is een ook perfecte vervanging van desinfectie met heet water, waardoor frequente warmte-uitzetting van leidingen, verbindingen en tankaansluitingen wordt voorkomen evenals de aanschaf van instrumentatie vereenvoudigd.Bij het gebruik van een OzoneTech Systeem voor CIP reiniging worden de leidingen ook gegarandeerd 100% effectief ontsmet en alle bacteriën gedood.Omdat er geen bijproducten achterblijven in het systeem, kan de laatste spoeling worden voorkomen, waardoor water, energie en tijd worden bespaard.

Geschreven door