Chugoku Paints BV kiest voor Dyno-Mill maalmolens

33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Chugoku Paints BV kiest voor Dyno-Mill maalmolens

Chugoku, de Japanse fabrikant van hoogwaardige lakken en verven, is al sinds 1988 aktief in Nederland. Het bedrijf nam reeds in 1988 het Nederlandse Camrex holding BV over en vestigde later ook haar Europees hoofdkwartier in Heijningen.

Op 22 maart opende Chugoku Paints BV er één van de meest moderne verffabrieken ter wereld. Door de productieprocessen volledig te automatiseren en door gebruik te maken van de allernieuwste milieubewuste technieken en processen verkleint Chugoku haar ecologische voetafdruk met deze fabriek op een spectaculaire wijze, en dit ondanks een sterk verhoogde productiecapaciteit.
Doordat de omzet van Chugoku in het begin van deze eeuw zo indrukwekkend groeide, kon het Nederlandse management de Japanse directie ervan overtuigen om in Heijningen naast de bestaande fabriek een hypermoderne milieuvriendelijke fabriek te bouwen die moet toelaten om de volumes verder te laten groeien naar 10 à 12 miljoen liter per jaar.

Bij Camrex stonden bij de overname al enkele Dyno-Mill KD maalmolens van de Zwitserse machinebouwer Willy A. Bachofen, en ook nu – bij de bouw van de nieuwe verffabriek – koos Chugoku Paints BV bewust voor DYNO-MILL machines en de bijhorende service van Eskens process solutions;
De Poederdosering werd opgebouwd door AZO en voor het inmengen van de poeders in de vloeistoffen koos Chugoku voor de Duitse NIEMANN-KREIS dissolvers. Voor het vermalen van de verf plaatste Eskens process solutions 3 nieuwe DYNO-MILL KD60 molens met daarnaast een hoog energetische DYNO-MILL ECM-AP10 molen. De geproduceerde verf gaat van deze molens via een buizenstelsel naar een volautomatische afvullijn van het merk Scandinavian automation. Het doseren, vullen en op palletten plaatsen gebeurt volledig geautomatiseerd. Om zo milieuvriendelijk mogelijk te kunnen produceren werd een groot aantal zonnepanelen op het dak geplaatst, worden de ketels volautomatisch gereinigd, en wordt het vervuilde solvent voor meer dan 90% teruggewonnen in een destillatie-unit van het merk Renzmann.

Niets werd aan het toeval overgelaten om het succesverhaal van Chugoku Paints BV verder te kunnen zetten. Er werd gekozen voor de allerbeste machines en partners die er samen met het management van Chugoku voor zorgden dat deze volledig nieuwe fabriek op ongeveer 1 jaar tijd werd opgetrokken.

Op de feestelijke opening prees de Japanse directie de efficiëntie van iedereen die bij dit project betrokken was en onderstreepte ze het professionalisme van haar Nederlandse medewerkers.

Geschreven door

Logo van:Chugoku Paints BV kiest voor Dyno-Mill maalmolens

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer