Case Story Product Recovery Systemen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Case Story Product Recovery Systemen

Product Recovery Systemen zijn erg gewild. De vraag hiernaar neemt steeds verder toe. Toch zijn er nog steeds bedrijven die de voordelen van een Pigging systeem niet hebben ontdekt.

Een mooi voorbeeld is dat van een Pigging systeem dat S.K.S. heeft mogen plaatsen bij een grote fabriek in België. Deze producent was regelmatig veel tijd en geld kwijt aan het reinigen van de installatie en had hierbij ook een aanzienlijk productverlies dat achterbleef in de leidingen. Naar aanleiding hiervan heeft S.K.S. een Product Recovery Systeem aan hen gepresenteerd. Hiermee konden voor dit bedrijf de omsteltijd en kosten aanzienlijk verminderd worden.

Bij een leidingslengte van ongeveer 40 meter met een diameter van 53 mm en een product van gemiddelde tot hoge viscositeit is de gemiddelde push-out tijd van de pig minder dan 60 seconden. Door deze snelle eerste reiniging is de omsteltijd bij deze producent gereduceerd met 2 uur. Hierdoor is dus de effectieve productietijd met 2 uur toegenomen. Bovendien wordt het achtergebleven product ook met de pig uitgedrukt zodat het nog kan worden afgevuld. Normaal gaat het product bij een CIP/SIP reiniging grotendeels verloren omdat het vermengd wordt met de reinigingsmiddelen die hierbij worden toegepast. Bij een product met een waarde van € 3,00 per kilo hebben we een effectieve besparing gerealiseerd van circa €50.000 per jaar.

Deze combinatie van de verkorte omsteltijd, het terugwinnen van het product en de besparing op de kosten zoals water, energie en reinigingsmiddelen, zorgt ervoor dat een Pigging systeem zich snel terugverdient. Hoe kostbaarder het medium dat door uw leidingen stroomt, des te korter de terugverdientijd.

Onze engineers staan voor u klaar om een oplossing op maat aan te bieden. Daarnaast worden de componenten van het Pigging systeem compleet voorgefabriceerd en getest bij u aangeleverd. Uiteraard is S.K.S. u ook van dienst met het verzorgen van de inbedrijfsstelling van de gehele installatie.

Ook nieuwsgierig geworden naar wat een Pigging systeem voor uw bedrijf kan verdienen? Neem contact op met onze product specialists voor een vrijblijvend advies.

Geschreven door

SKS Siersema Komponenten Service BV

SKS is een onafhankelijke adviseur, die geen ander belang heeft dan zijn klanten in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie producten te leveren die hen in staat stellen om beter te presteren.... Lees meer