Bronkhorst op de Instrumentatie & Analyse dagen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bronkhorst op de Instrumentatie & Analyse dagen

Bronkhorst geeft op de Instrumentatie & Analyse Dagen onder andere een presentatie over haar Coriolis massaflow-meters. Daarin zal duidelijk worden hoe het Coriolis meetprincipe met zeer hoge precisie in batchprocessen toegepast wordt, door middel van een pomp, die direct vanuit het instrument wordt aangestuurd. Met de modernste technieken is het zelfs mogelijk om vanaf 0,05 gram per uur te doseren.
Bronkhorst maakt tevens van de mogelijkheid gebruik om haar nieuwste instrument te presenteren: de ES-FLOW. Deze flowmeter maakt gebruik van een innovatieve variant op het ultrasone meetprincipe, waarmee geringe hoeveelheden vloeistof nauwkeurig kunnen worden gemeten (vanaf 0…200 ml/min). Het instrument is voorzien van een display met lokale bediening en is bovendien geschikt voor sanitaire toepassingen.
De onlangs geïntroduceerde EL-FLOW Prestige gasflow meter/controller die werkt volgens het thermische meetprincipe, completeert de drie doorstromings-meetprincipes waarmee Bronkhorst werkt. En omdat nagenoeg alle instrumenten kunnen worden voorzien van een digitale communicatiemodule, is er vrijwel altijd een oplossing voor uiteenlopende en complexe vraagstukken. Kortom, een grote stap richting Industrie 4.0.

Geschreven door

Logo van:Bronkhorst op de Instrumentatie & Analyse dagen

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer