Betere bediening olie- en gasindustrie door Bedu Pompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Betere bediening olie- en gasindustrie door Bedu Pompen

OBL breidt haar focus uit naar de olie- en gasindustrie. Zo zijn de OBL pompen de laatste jaren, naast de standaard toepassingen, steeds vaker terug te vinden in chemical injection skids. De pompen zijn geconstrueerd volgens API 675 en zijn leverbaar met één of meerdere pompkoppen. De pompen zijn ook leverbaar in Atex uitvoering.
Een sterk punt van deze robuuste hydraulische membraanpompen is onder andere het olierecirculatiesysteem tussen het membraan en de plunjer dat zich zeer snel hersteld nadat de interne by-pass wordt aangesproken, waardoor de pompen vrijwel direct weer vloeistof aanzuigen met een relatief lage NPSH-benodigd.

De pompen zijn uitgevoerd met een dubbel membraan met lekdetectie. Deze lekdetectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld met een duidelijk afleesbare manometer of met een druktransmitter.
Middels de slaglengte instelling is de capaciteit nauwkeurig instelbaar. Deze slaglengte instelling kan zowel handmatig als met een elektrische of pneumatische actuator geschieden. De elektrische actuator kan aangestuurd worden door 4-20mA, 0-20mA, 20-4 mA of met pulsen (0-2Hz, 0-30Hz), RS485 of Profibus aansluiting. Met capaciteiten tot 11.000 liter per uur en drukken tot 400 bar zijn de pompen breed inzetbaar.

Kenmerken doseerpompen:
– Materialen PVC, PP, PVDF, Rvs aisi316
– Aansluitingen BSPF, DIN-flens, ANSI-flens
– Capaciteit tot 11.000 l/h
– Druk tot 400bar
– Ook leverbaar volgens ATEX (2014/34/EU) of API675
– Diverse opties zoals lekdetectie of actuator

Met deze koerswijziging van OBL, kan Bedu Pompen B.V. haar klanten in de olie- en gasindustrie nog beter van dienst zijn.

Lees meericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark