Bespaar door verbruiksmeting perslucht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bespaar door verbruiksmeting perslucht

Energie verbruik in compressor toepassingen is gemiddeld genomen circa 70% van de totale jaarlijkse kosten om een installatie te laten werken. Hiervan kan eenvoudig 10 tot 15% worden bespaard door lekages op te sporen. En het verbruik te monitoren. Adsentech brengt hiervoor verschillende producten van CS Instruments op de markt waaronder de nieuw ontwikkelde VA420 verbruiksmeter. De VA420 kenmerkt zich door de eenvoudige installatie en de eenvoud in onderhoud.
De VA420 kan worden ingezet voor buisdiameters van 1/4”tot en met DN300 en wordt naar wens geleverd met meetbuis tot een maximale diameter van 2” met schroefaansluiting of DN50 met flens.

De VA420 is voorzien van een draaibaar display ten behoeve van de weergave van het actuele verbruik als ook de totale hoeveelheid verbruikte perslucht. De nauwkeurigheid is 1,5% van de meetwaarde of 0,05% full scale. De VA420 kan worden ingezet tot een werkdruk van maximaal 16bar en desgewenst kan de sensor worden aangesloten aan de DS300 flowstation welke is uit te rusten met een datalogger. De VA420 wordt tevens geleverd inclusief puls en 4..20mA analoge uitgang.

Geschreven door

Adsensys BV

Adsensys levert en onderhoud verschillende sensoren voor het meten van druk, flow, luchtsnelheid, zuurstof of Ph in de industrie. Hiervoor kunnen complete systemen worden opgebouwd of een enkele sensor met... Lees meer